Brazilianul Luiz Adriano dorește să devină cetățean ucrainean

Publicat: 28 07. 2014, 15:52
Actualizat: 02 02. 2019, 00:16

„Este adevărat, am intenția de a obține naționalitatea ucraineană, dar decizia finală va depinde de situația din Ucraina (…) Dacă situația va reveni la normal, voi fi bucuros să primesc un pașaport ucrainean”, a declarat Luiz Adriano da Souza da Silva, 27 ani, campion al Ucrainei de șase ori, cu echipa pregătită de Mircea Lucescu.

Donețk este principalul bastion al separatiștilor proruși, aflați în conflict cu armata ucraineană.

Șase jucători de la Șahtior, formație de cinci ori consecutiv campioană națională, au refuzat să revină în țară, după un meci amical disputat în Franța și piedut cu scorul de 1-4, la 19 iulie, cu Olympique Lyon.

Fără aceștia, Șahtior, câștigătoare a Cupei UEFA în 2009, a debutat, duminică, în campionat, cu o victorie, scor 2-0, obținută în fața formației Metalurg Zaporoje, meci considerat pe teren propriu, dar disputat la Lvov, localitate aflată la 1.000 de kilometri vest de Donețk, unde echipa lui Mircea Lucescu va evolua „acasă”.

Tot la Lvov, Șahtior a câștigat a șasea oară Supercupa Ucrainei, la 22 iulie, cu Dinamo Kiev, scor 2-0.

Luiz Adriano a mai câștigat cu echipa din Donețk de patru ori Cupa Ucrainei, dar și Campionatul Mondial al cluburilor și Copa Libertadores, ambele trofee în 2006, cu gruparea braziliană Internacional Porto Alegre.