Burleanu: Naționala va avea un antrenor străin

Publicat: 03 07. 2016, 14:28

Naționala de fotbal va fi antrenată în premieră de un antrenor străin, cel mai probabil din Germania, pe lista căutărilor FRF aflându-se și antrenori din Belgia și Olanda, cele trei țări fiind considerate modele de reconstrucție a echipelor naționale de fotbal, explicat președintele FRF Răzvan Burleanu, la Digi24.

Burleanu s-a întors recent din Germania și a precizat că anunțul oficial privind noul antrenor al naționalei, după despărțirea de Anghel Iordănescu, va fi făcut până pe 10 iulie, la finalul săptămânii viitoare.

„Pot să vă spun că va fi un antrenor străin de grupurile de interese. Un antrenor străin de tot ce a însemnat ținerea fotbalului românesc în această mlaștină”, a spus Burleanu.

„Suntem foarte aproape de a ne îndeplini ținta, și anume antrenorul nr. 1 de pe lista pe care am întocmit-o. Suntem pregătiți ca până la finalul Campionatului European să putem să anunțăm numele noului selecționer și să-l și prezentăm”, a mai spus Burleanu.

„În primul rând căutăm un antrenor cu autoritate, cu personalitate, care să se fi bătut pentru trofee în mai multe țări și să le fi și câștigat. Contează foarte mult adaptabilitatea. În același timp, avem nevoie de un antrenor care să-și dorească foarte mult performanță”, a mai precizat Burleanu la Digi24.