Carmen Tocală promovează BASCHETUL 4×4 în școli și licee! Unde a fost prezentă șefa FRB

Publicat: 05 10. 2023, 10:39

Federația Română de Baschet, prin președintele său, Carmen Tocală, promovează baschetul în grădinițe, școli și licee.

Viceprimarul municipiului Vaslui, Catalin-Emil Mîndru, alături de inspectorul de educație fizică și sport din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, prof. Luminița Vîrlan, CSM Vaslui, au primit vizita delegației Federației Romane de Baschet, reprezentata de președintele Carmen Tocală și managerul Departamentului Competiții, Zoltan Șafar.

Carmen Tocală promovează baschetul 4×4 în școli și licee! Unde a fost prezentă șefa FRB

La întâlnire au participat și doi reprezentanți ai baschetului vasluian, prof. Ana Măria Archip, de la CS Activ Vaslui, și prof. Alexandru Sîrbu, antrenor la CSM Vaslui.

Carmen Tocală a vorbit despre implementarea baschetului 4×4 că disciplină în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la nivelul ciclului primar, despre oportunitatea participării cluburilor vasluiene în cadrul Jr. NBA League Romania.

De asemenea, au fost puse în discuții viitoare proiecte comune cu scopul de a atrage copiii către sport, urmând că în perioada următoare anumite școli din județul Vaslui să primească sub formă de donație panouri și mingi de baschet din partea FRB.

La final, directorul CSM Vaslui, Bogdan Cristea, i-a oferit în dar președintelui Federației Române de Baschet un tricou oficial de joc.

FR de Baschet a semnat deja de anul trecut parteneriatul cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București pentru faza pilot 4X4 in unitățile de învățământ primar din Capitală la Olimpiada sportului Școlar iat din 2023 evenimentul este național.