Ce loc va ocupa Simona Halep în clasamentul WTA dacă va câștiga finala de la Dubai

Publicat: 21 02. 2015, 09:43

This browser does not support the video element.

Simona Halep s-a calificat vineri în finala turneului de la Dubai, după ce a învins-o în semifinale pe Caroline Wozniacki, din Danemarca, scor 2-6, 6-1, 6-1. Românca poate reveni pe locul trei mondial, dacă o va învinge pe Karolina Pliskova, în meciul care va începe la ora 17:00.

Va fi cea de-a doua finală din 2015 pe care Simona o dispută, după cea de la Shenzen, unde a a învins-o pe Timea Bacsinszky, din Elveția, scor 6-2, 6-2. În acest an, românca a pierdut un singur meci din 14 jucate, sfertul de finală de la Australian Open, cu Ekaterina Makarova, potrivit DigiSport.ro.

E a cedat la începutul acestei săptămâni poziția a treia în ierarhia WTA din cauza faptului că a pierdut toate punctele acumulate anul trecut în săptămâna precedentă, la Doha, unde a cucerit titlul. A fost depășită de Petra Kvitova, din Cehia, jucătoare care la Dubai a fost eliminată în turul al treilea de Carla Suarez Navarro.

Astfel, Kvitova primește doar 105 puncte WTA, în vreme ce, dacă învinge în finală, Simona va avea 900 de puncte. În acest moment, diferența dintre cele două este de 619 puncte, iar în cazul în care Simona o va învinge pe Pliskova, românca va avea un avans de 176 de puncte și va reveni pe podiumul ierarhiei mondiale, în urma Serenei Williams și a Mariei Sharapova.

Pentru calificarea în finală, Simona are asigurate 585 de puncte WTA.

Pentru Simona Halep, meciul contra Karolinei Pliskova va fi primul direct și a 16-a finală a carierei. A câștigat 9 dintre primele 15, cele mai multe în 2013, 6.