Ce scrie WTA despre Simona Halep, înainte de turneul de la Roland Garros: „A avut o ascensiune fulminantă”

Publicat: 20 05. 2015, 19:26

Cu doar câteva zile înainte de debutul turneului de la Roland Garros, Women’s Tennis Association (WTA) îi dedică Simonei Halep un articol pe site-ul său oficial. Cei de la WTA vorbesc despre evoluția rapidă a tenismenei, apreciind că românca are șanse reale să obțină victoria mult visată.

„Simona Halep a avut o ascensiune fulminantă în topul tenismenelor lumii, în ultimii doi ani: 11 titluri WTA, prima finală de Grand Slam la Roland Garros, și clasarea pe locul doi mondial”, se arată pe wtatennis.com. „Așadar, ce urmează pentru româncă? Să câștige primul ei titlu de Grand Slam, desigur, ceea ce ar putea foarte bine să obțină la Open-ul Franței”, continuă articolul.

Mai departe, reprezentanții WTA amintesc despre meciul din finala de anul trecut de la Roland Garros. Atunci, Simona Halep a fost învinsă, cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-4, de rusoaica Maria Șarapova.

„Halep a plâns puțin înainte de ceremonia de premiere, arătând cât de mult îți dorea trofeul, dat apoi a dat dovată de o maturitate incredibilă și a transformat totul într-un moment pozitiv, pe care ulterior l-a explicat: Am plâns la momentul respectiv, pentru câteva minute, apoi am zâmbit pentru că mi-am spus că sunt în prima mea finală de Grand Slam și trebuie să fiu bucuroasă, pentru că pe teren am făcut tot ce mi-a stat în putință„, a mai scris sursa citată.

În final, cei la de WTA o citează din nou pe Simona Halep, care a declarat recent că este din nou încrezătoare în jocul ei.

„Acum simt mai bine jocul pe zgură”, a explicat ea. „Întotdeauna mi-a plăcut să joc pe zgură și întotdeauna m-am simțit încrezătoare pe ea. (…) Jocul meu devine tot mai bun pe zi ce trece. Mă simt pregătită să joc în Open-ul Franței”, a adăugat Simona Halep în cele din urmă.