Ce spune Dumitru Dragomir despre un campionat cu 12 echipe

Publicat: 25 04. 2013, 14:15
Actualizat: 25 06. 2013, 17:15

Președintele Ligii Profesioniste de fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, joi, la Sport.ro, că nu agreează reducerea numărului de echipe din Liga I la 12, așa cum propusese președintele FRF, Mircea Sandu, prea puține în accepțiunea sa.

„Nu putem avea un campionat cu 12 echipe din sezonul viitor pentru că trebuie anunțat cu un an înainte. Deocamdatã s-a votat în comitetul federal să rămână tot 18 echipe în prima ligă. Sunt prea puține 12 echipe pentru campionatul României. Chiar dacă sunt probleme mari financiare. Și dacă rămân mai puține echipe în Liga I facem de așa natură să fie mai multe meciuri decât acum. Avem soluții, dar nu pot să vă spun acum, trebuie să le discutăm în Adunarea Generală. Chiar dacă vor fi 12 echipe, vom avea două meciuri în plus. Și dacă vor rămâne 17 echipe în sezonul viitor vom juca așa în primul an și apoi restructurăm, conform regulamentului și ajungem la 14. Pentru mine, 12 sunt puține”, a declarat Dragomir.

Președintele Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu, declarase miercuri, într-o conferință de presă, că nivelul campionatului intern ar crește dacă s-ar reduce numărul de echipe la 12: „De vreo 4-5 ani am ajuns la concluzia că trebuie restructurată competiția și asta a început să se întâmpple și pe cale naturală. Vedeți câte retrageri sunt. Este clar că trebuie să restrângem numărul de echipe și la Liga I. Și fac un apel către președinți și președintele ligii să se gândească la bunul mers al fotbalului și nu pentru un interes de grup, de club. Dacă noi reușim în 2-3 ani să facem o competiție concentrată de 12 echipe, atunci jucătorii români mai valoroși se vor strânge la aceste 12 echipe. Banii din televiziune vor fi aceiași, poate pierzi două milioane. Așa văd eu că ar trebui să se întâmple. Comitetul executiv este cel care decide și avem bunul simț să așteptăm propunerile ligii. Sper să obțină acest pas din convorbirile cu cluburile. Ar fi benefic nu numai la nivel de cluburi ci și pentru echipa națională”.