CFR Cluj a pierdut LITIGIUL și fostul jucător a primit 500.000 de euro ca despăgubiri!

Publicat: 25 02. 2023, 12:11

Echipa campioană a plătit jumătate de milion de euro către Giedrius Arlauskis, după un proces ce a durat peste un an și jumătate.

Camera Națională de Soluționare a Litigiilor a admis cererea fostului portar al formației din Gruia.

După ce președintele Marius Copilu a fost demis de la CFR Cluj, în toamna lui 2021, Arlauskis (bun prieten cu fostul conducător) nu s-a mai prezentat la antrenamente. A motivat că are probleme medicale. A trimis apoi o adeverință medicală pentru a arăta de ce a absentat de la ședințele de pregătire.

CFR Cluj a pierdut litigiul cu Arlauskis și fostul portar al campioanei a încasat 500.000 de euro

CFR i-a reziliat contractul și portarul a reclamat că i-au fost încălcate drepturile.

Arlauskis mai avea contract cu echipa din Gruia încă 30 de luni și ar fi câștigat 1.6 milioane de euro. Acum a luat 500.000 de euro, deși nu a mai jucat din 2021 pentru ardeleni.

Goalkeeperul câștiga o avere, 55.000 de euro pe lună.

Arlauskis a luat o pauză și după un an a semnat cu Universitatea Craiova, acolo unde s-a dus amicul său Marian Copilu. A reziliat de curând și cu oltenii, iar în comunicatul Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor se specifică: „Admite cererea reclamantului. Constată încetarea raporturilor contractuale prin acordul părților conform Act Adițional nr. 4/04.02.2023, începând cu data de 22.02.2023. Decizie definitivă”.

Cristi Balaj, președintele echipei CFR Cluj,  a comentat la Orange Sport situația lui Arlauskis: „Nu ştiu în ce măsură am voie să vorbesc despre sume. Situaţia lui este în acest moment la departamentul juridic, ei sunt cei care se ocupă de cazul lui Arlauskis. Oricum, s-a plătit o sumă foarte, foarte mare pentru a se rezilia, din cauza faptului că, din punctul meu de vedere, a avut un contract exagerat de mare”.