CFR Cluj, prima VICTORIE sub comanda lui Andrea Mandorlini! Care au fost rezultatele primei etape din Superliga

Publicat: 16 07. 2023, 07:26
Actualizat: 16 07. 2023, 07:39

CFR Cluj a trecut sâmbătă seara, pe teren propriu, scor 2-0, nou-romovata Politehnica Iaşi, în prima etapă din Superligă și este singura echipă cu victorie la două goluri diferență în debutul de campionat.

  • S-au mai jucat: Oțelul Galați – UT Arad 1-1, Rapid – Sepsi 0-0 și Hermannstadt – Farul 0-1

Formația de pe Someș a deschis scorul în minutul 14, prin Daniel Bîrligea, care a reluat în plasă mingea respinsă de portarul Risto Jankov, la centrarea lui Mario Camora.

CFR Cluj, prima victorie sub comanda lui Andrea Mandorlini! Care au fost rezultatele primei etape din Superliga

CFR şi-a asigurat victoria prin golul lui Cristian Manea (49), după o nesincronizare în apărarea echipei ieșene.

Andrea Mandorlini a ales un sistem 3-5-2, cu doi fundași laterali, Manea în dreapta și Camora în stânga, care au avut mai multe sarcini ofensive decât ar fi avut într-un sistem „clasic”, cu patru fundași, doi centrali.

A fost prima partidă oficială pentru antrenorul Andrea Mandorlini după revenirea la CFR Cluj. Misiunea italianului în noul sezon nu se anunță una deloc ușoară fără cele mai importante piese din apărare – portarul Simone Scuffet și fundașii centrali Andrei Burcă și Yuri Matias.

Ştiam că astăzi va fi un meci foarte dificil, de asta trebuie să recunoaştem că am avut şi puţin noroc cu decizia VAR. E bine că putem învăţa şi lucra plecând de la acest rezultat
Andrea Mandorlini, antrenor CFR Cluj

Probabil că unii au debutat în prima ligă, nu neapărat că sunt tineri, sunt jucători cu ani suficienţi în spate, fotbalul nu e diferit la Liga 3 de a doua sau de prima, sunt unele lucruri diferite, dar trebuie să fii pregătit
Leo Grozavu, antrenor Poli Iași

  • Marcel Bîrsan – arbitru de centru la Petrolul – Universtatea Cluj – ora 18.30
  • Radu Petrescu – arbitru de centru la U Craiova – FCSB, ora 21.30