Companie farmaceutică, adevărul despre medicamentul care a dus la suspendarea Mariei Șarapova

Publicat: 21 03. 2016, 22:08

„Deși medicamentul își face efectul într-un interval de patru sau șase ore, poate dura mai mult până când acesta va dispărea complet din organismul uman. Acest lucru depinde de o varietate de factori, cum ar fi doza, durata tratamentului, sau caracteristicile fiziologice individuale”, a declarat Laila Klavina, purtătoarea de cuvânt a companiei Grindex, pentru agenția de presă din Rusia TASS.

Sportivii folosesc Meldonium pentru a-și îmbunătăți rezistența la efort fizic îndelungat, cât și pentru a elimina hormonii de stres din organism în timpul concursurilor. Formula substanței Meldonium este, de asemenea, folosită și pentru tratamentul problemelor cardiace.

Agenția Internațională Antidoping (WADA) a inclus medicamentul pe lista substanțelor interzise începând din 1 ianurie 2016. Prezența Meldoniumului în organismul sportivilor, atât în timpul cât și între competiții, se consideră o încălcare a regulilor antidoping.

În total, 102 sportivi au fost depistați deja pozitiv cu Meldonium la testele antidoping. 17 dintre aceștia sunt sportivi ruși, printre care și Maria Șarapova, ocupanta locului 11 în clasamentul WTA. Aceasta riscă o suspendare de până la patru ani din orice activitate sportivă.