CONTROVERSĂ: Fotbalist israelian care activează în Turcia, reținut. Care este motivul

Publicat: 15 01. 2024, 15:08

Sagiv Jehezkel, un fotbalist israelian care activează în campionatul din Turcia, a fost reținut după ce a afișat, duminică, un mesaj privind conflictul din Gaza, în timpul unui meci din prima ligă.

El este acuzat de „incitare publică la ură” și a fost exclus din lotul Antalyaspor, arată Adevărul.

„Parchetul din Antalya a deschis o anchetă judiciară împotriva fotbalistului israelian Sagiv Jehezkel pentru incitare publică la ură din cauza susţinerii fervente a masacrului comis de Israel în Gaza”, a anunţat ministrul turc de Justiţie, Yilmaz Tunc, pe reţeaua de socializare X.

Sportivul a afişat în timp ce celebra înscrierea golului mesajul „100 de zile. 07/10”, inscripţionat pe un bandaj pus în jurul încheieturii mâinii stângi. Acest mesaj, care făcea referire la cele 100 de zile scurse de la atacul sângeros lansat pe 7 octombrie de Hamas în Israel, a fost interpretat de ministrul turc de Justiţie ca fiind o susţinere a operaţiunii militare israeliene din Fâşia Gaza.

„Condamnăm comportamentul total inacceptabil al fotbalistului Sagiv Jehezkel la meciul dintre Antalyaspor şi Trabzonspor, iar procedurile disciplinare şi anchetele au fost imediat angajate”, a reacţionat, la rândul său, Federaţia turcă de fotbal (TFF).

Sursa foto: Profimedia