Cornel Dinu spune că de la Dinamo au dispărut peste o sută de trofee: Unele dintre ele valorau chiar și 10.000 de dolari

Publicat: 12 11. 2013, 17:29
Actualizat: 29 09. 2018, 10:20

Administratorul FC Dinamo, Cornel Dinu, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că din visteria clubului din Șoseaua Ștefan cel Mare au dispărut de-a lungul anilor peste o sută de trofee, unele dintre ele din argint masiv, care valorau foarte mult.

„E un amănunt dureros, a existat un muzeu al lui Dinamo, în vechiul sediu. Existau toate trofeele obținute de secțiile acestui club. Era un muzeu excepțional, cu foarte multe trofee internaționale. Îmi aduc aminte că existau niște trofee câștigate în Spania în perioada anilor ’70-’80. Erau trofee din argint masiv, care valorau la vremea respectivă minim 10.000 de dolari. Și era o sală plină cu aceste trofee, care au dispărut inexplicabil. Sau poate sunt dosite undeva prin vreun subsol. Cred că erau mai bine de o sută de trofee care au dispărut”, a declarat Dinu.

Acționarul clubului Dinamo, Ionuț Negoiță, a precizat că face eforturi pentru a recupera obiecte care țin de istoria clubului, pentru a deschide un muzeu. „Acum facem eforturi să adunăm cât mai multe trofee, să avem ce pune în acest muzeu. Ne dorim să avem cât mai mulți donatori, pentru a avea un muzeu cât mai bine dotat. Plecăm din păcate de la zero”, a spus Negoiță.