Cristian Tudor Popescu, despre decizia Simonei Halep de a se retrage de la turneul din Sydney: ”A jucat și joacă cinstit”

Publicat: 13 01. 2015, 19:05

”Mă așteptam să fie probleme pentru că știu că a fost pe punctul de a abandona și înaintea finalei de la Shenzhen (n.r. turneu câștigat sâmbătă de Simona Halep). În ultimul moment s-a decis să joace, îi era rău încă de atunci. A făcut un joc bun acolo, dar problemele ei s-au agravat. Este o decizie corectă din punctul meu de vedere, pentru că trebuie să încerce să se recupereze total până la începutul Grand Slamului (n.r. Australian Open), care contează cel mai mult”, a comentat Cristian Tudor Popescu, conform Prosport.

Editorialistul gândul a mai precizat că pe Simona Halep, locul 3 WTA, o așteaptă un an 2015 bun. ”2015 ar trebui să arate bine, după cum am văzut-o la antrenamente. Simona a progresat, am observat o aruncare mult mai sus a mingii la serviciu, în condiții de control total. Asta îi permite să își proiecteze mult mai bine corpul în lovitură și crește forța serviciului. Observ că a devenit mai agresivă, scurtează punctele, avansează spre fileu și face punct cu mare siguranță cu drive-voleul, atacă mingea din aer și nu mai stă atât de mult pe fundul terenului. Sunt semne bune, jocul ei a crescut față de anul trecut, așa că o cred capabilă de o performanță mai bună decât sferturile de finală din 2014 (n.r. la Australian Open) – un rezultat oricum ieșit din comun”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

„Cei care o acuză pe Simona că s-ar fi retras ‘strategic’ acum sunt probabil tot aceia care o acuzau că, la Turneul Campioanelor de la Singapore, n-a trișat, pierzând în două seturi cu Ana Ivanovici, ca să o scoată din turneu pe Serena Williams. Simona a jucat și joacă cinstit”, a adăugat editorialistul gândul.