Cristian Tudor Popescu, despre descalificarea lui Djokovic de la US Open: Mingea expediată de el este echivalentă cu o ieșire pe contrasens. O comparație cu situația Serenei Williams poate fi făcută doar de o ceafă lată rasistă

Cristian Tudor Popescu, despre descalificarea lui Djokovic de la US Open: Mingea expediată de el este echivalentă cu o ieșire pe contrasens. O comparație cu situația Serenei Williams poate fi făcută doar de o ceafă lată rasistă
Cristian Tudor Popescu, despre descalificarea lui Djokovic de la US Open: Mingea expediată de el este echivalentă cu o ieșire pe contrasens. O comparație cu situația Serenei Williams poate fi făcută doar de o ceafă lată rasistă. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 08/09/2020, 00:15

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, cunoscut pentru pasiunea sa pentru tenis și pentru comentariile sale referitoare la sportul alb, a făcut, prin intermediul unei postări pe Facebook, o analiză cu privire la descalificarea numărului 1 mondial, sârbul Novak Djokovic, de la ediția de anul acesta a US Open, dar și referitoare la reacțiile cititorilor la un material publicat de ziarist pe această temă.

În postarea sa, pe care a intitulat-o Creier pané și tocană de inimi, Cristian Tudor Popescu susține că se simte scufundat „într-o mlaștină umană” atunci când citește comentariile de la articolul său referitor la eliminarea sportivului sârb.

„Citind sutele de comentarii la articolul subsemnatului despre descalificarea lui Djoković am senzația că mă scufund într-o mlaștină umană care îmi trece peste cap.

Pentru toți netoții și toate netoatele netului care au postat teorii ale conspirației-masturbației, rasisme de secol XIX, ignominii, idioțenii în „apărarea” lui Novak Djoković, fără speranța de a-i face să priceapă sau măcar să simtă ceva, mai scriu, nu știu nici eu de ce, dar scriu câteva rânduri”, își începe ziaristul mesajul.

Cristian Tudor Popescu a luat pe rând unele dintre comentariile care l-au deranjat cel mai mult. Unele dintre ele fac referire la faptul că arbitrii de linie ar trebui să fie pregătiți să se ferească de mingile trimise de jucători.

Creier pané și tocană de inimi Citind sutele de comentarii la articolul subsemnatului despre descalificarea lui…

Publicată de Cristian Tudor Popescu pe Luni, 7 septembrie 2020

Ziaristul susține că arbitrul nu ar fi putut să se ferească, întrucât mingea trimisă de Djokovic a fost neașteptată. Totodată, el susține că arbitrul de linie ar fi putut chiar să sufere un stop cardio-respirator din cauza loviturii și compară gestul lui Djokovic cu o intrare pe contrasens în trafic.

„«Când servește Isner cu peste 200 km/h, arbitrul se ferește, să se fi ferit și aia». Păi, când se execută un serviciu, arbitrul e pregătit. Doamna a fost luată prin surprindere, fiind în pe loc repaus după încheierea ghemului, și lovită de la mică distanță, prieteni ai prostiei.

Niciunul dintre netoți și niciuna dintre netoate nu evocă posibilitatea ca, lovită în gât, în carotidă, femeia să facă un stop cardio-respirator. O acuză, în schimb, bestial, de «teatru hollywoodian»…

Lovirea arbitrului cu mingea când jocul este întrerupt e penalizată cu descalificare, indiferent de intenție sau nu. Dacă intri pe contrasens ca să depășești coloana și lovești o mașină, n-a fost cu intenție, nu? Mingea expediată de Djoković echivalează cu o intrare pe contrasens”, a scris gazetarul.

Cristian Tudor Popescu: O comparație între gestul lui Djokovic și problemele Serenei de la US Open poate fi făcută doar de „o ceafă lată rasistă din Carpați”

Jurnalistul a făcut referire și la comentariile celor care au asemănat incidentul în care a fost implicat Djokovic cu unele situații în care a fost implicată Serena Williams, tot la US Open.

În 2009, fostul număr 1 WTA a fost descalificată de la US Open, în timpul unui meci cu Kim Clijsters, după ce ar fi amenințat un arbitru de linie. Totodată, un scandal similar a avut loc și la ediția de acum doi ani a competiției, când Williams a avut mai multe schimburi de replici cu oficialii turneului în timpul finalei pierdute în fața lui Naomi Osaka. Cu toate acestea, Williams nu a fost descalificată în 2018.

„Serena Williams nu a lovit niciodată un arbitru și nici altă persoană. Pentru manifestări verbale violente a fost penalizată cu puncte pierdute chiar aici, la US Open, în finala cu Osaka, pierzând apoi și meciul. Comparația cu cazul ei o poate face doar o ceafă lată rasistă din Carpați. Sau un campion din aceeași zonă.

Și, în fine, prieteni ai prostiei, o idee simplă, pe care, poate, o veți înțelege cu un efort al cerebelului: Ce interes aveau organizatorii US Open să-l scoată pe Djoković din concurs? Răspuns: niciunul. Dimpotrivă. Djoković vrea o asociație paralelă cu ATP – atunci mai abitir faci totul ca el să joace cât mai mult într-un turneu sub sigla ATP, în speranța reconcilierii. Nadal și Federer lipsesc de la New York, Grand Slam-ul e pus în ghilimele de pandemie, și tu, ATP sau USTA, să vrei să-l elimini pe Djoković ca să-ți ofilești de tot turneul?

Creier pané și tocană de inimi”, încheie Cristian Tudor Popescu.

Novak Djokovic a fost descalificat duminică seară de la US Open după ce a lovit un arbitru de linie. Supărat că meciul nu ieșea așa cum își dorea, tenismenul a scos o minge din buzunar și a lovit-o cu putere, lovind arbitrul în zona gâtului. Sârbul a pierdut toți banii acumulați în turneu și în plus a primit o amendă de  20.000 de dolari, după ce a plecat fără să susțină o conferință de presă.

Andrei Văcaru
Andrei Văcaru a absolvit studiile de licență la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în anul 2013, dar și un master în Comunicare mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York