CS U Craiova a câștigat Cupa României la fotbal

Publicat: 28 05. 2018, 02:12
Actualizat: 03 07. 2019, 15:10

CS U Craiova a reușit să aducă în Bănie primul trofeu după o așteptare de 25 de ani. Hermannstadt a început meciul mai bine, dar diferența valorică s-a simțit la finalizare. În timp ce sibienii au ajuns în preajma porții și n-au reușit să-i pună probleme lui Mitrovic, Gustavo a deschis scorul în minutul 30, la prima execuție periculoasă a oltenilor.

Debutul reprizei secunde a fost ideal pentru olteni, Mitriță reușind să înscrie pentru 2-0. Băluță a profitat de o eroare a lui Dâlbea la mijlocul terenului, a scăpat singur cu Căbuz și apoi i-a pasat lui Mitriță, care a îndeplinit o simplă formalitate. Finalul a fost liniștit pentru olteni, care au așteptat cu nerăbdare fluierul centralului Marcel Bîrsan.

În urma acestui succes, Craiova și-a asigurat prezența în turul III preliminar al Ligii Europa, în timp ce vicecampioana FCSB va intra în turul II.

Hermannstadt – CS U Craiova 0-2 (Gustavo 29, Mitriță 58)

Echipele folosite:

CS U Craiova: Mitrovic – Popa, Kelic, Tiago – Martic, Mateiu, Zlatinski, Bancu – Gustavo (Glavina 74), Băluță (Dimitrov 89), Mitriță (Burlacu 84)
Rezerve: Popescu, Santos, Rossi, Screciu

Hermannstadt: Căbuz – A. Coman, Crișan, I. Stoica, Tătar – Dîlbea (Curtean 64), Boboc – Hergheligiu (C. Neagu 69), B. Rusu, Petrescu – Blănaru (L. Dumitriu 77)
Rezerve: T. Niga, C. Pîrvulescu, M. Stancu, C. Danci