CUPA MONDIALĂ 2014. Sandu: Pițurcă are obiectiv calificare în 2016 dar mi-a zis că va încerca o calificare și la CM

Publicat: 13 08. 2012, 15:47
Actualizat: 04 07. 2013, 04:12

Președintele FRF Mircea Sandu, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că selecționerul Victor Pițurcă are drept obiectiv formarea unei echipe competitive și calificarea la CE din 2016, dar a precizat că tehnicianul i-a zis că va încerca să obțină o participare a „naționalei” și la CM 2014.

„Am intrat în linie dreaptă pentru calificarea la Caupa Mondială din 2014. E știut că Pițurcă are 11 meciuri până acum și doar o înfrângere, important este însă că au apărut 2-3 jucători foarte tineri care vor avea o perioadă lungă la echipa națională, dacă își văd de treabă. Sperăm că meciul de miercuri cu Slovenia să ne dea o oglindă vizavi de startul preliminariilor pentru calificarea la Cupa Mondială. E știu faptul că obiectivul trasat lui Pițurcă este reconstrucția echipei și formarea unui lot de jucători, din care 7-8 să fie permanent titulari ai echipei naționale, și calificarea la turneul din 2016. Dar într-o discuție cu el mi-a zis că va încerca și calificarea la Campionatul Mondial din 2014”.

Oficialul FRF s-a declarat dezamăgit de faptul că internaționalul român Adrian Mutu nu și-a găsit încă o echipă de club după retrogradarea în Serie B a formației italiene Cesena: „E păcat că Mutu nu și-a găsit încă o echipă și cred în continuare că plătește tribut unor greșeli din trecut. Eu am primit un sms de la el, dar nu trebuie să fie supărat pe mine, trebuie să-l trezească în ultimul moment pentru că eu nu îl critic, asta e realitatea și trebuie spusă. El poate încă să facă performanță și la echipa de club și la echipa națională”.

Meciul amical Slovenia – România este programat miercuri, de la ora 21.45, pe stadionul Stozice din Ljubljana.