CUPA MONDIALĂ 2014. Scandal după primul meci: Dacă acesta este modul de a începe, mai bine mergem acasă

Publicat: 13 06. 2014, 07:37
Actualizat: 05 02. 2019, 09:42

„Dacă acela este penalti, nu mai putem juca fotbal. Putem vorbi de baschet. Este o rușine. Vorbim de respect, iar noi nu am fost respectați. Dacă acesta este modul de a începe o Cupă Mondială, mai bine mergem acasă”, a spus Kovaci.

Echipa națională a Braziliei a învins, joi, pe Arena Corinthians din Sao Paulo, cu scorul de 3-1 (1-1), reprezentativa Croației, în grupa A, în meciul de deschidere de la turneul final al Cupei Mondiale.

 

 

Golurile brazilienilor au fost marcate de Neymar ’29, ’71 din penalti și Oscar ’90+1, în timp ce croații au punctat prin autogolul lui Marcelo, în minutul 11.

Jucătorii croați au protestat vehement după decizia arbitrului japonez Yuichi Nishimura de a acorda penalti la un duel în careu între Lovren și Fred. Croații au considerat că penaltiul a fost acordat mult prea ușor.

Dejan Lovren: Este scandalos ce s-a întâmplat, mai bine i-ar da trofeul Braziliei de acum

Fundașul croat Dejan Lovren a declarat, joi, după înfrângerea din meciul de deschidere de la Cupa Mondială, scor 1-3, cu reprezentativa Braziliei, că arbitrajul japonezului Yuichi Nishimura a fost scandalos și a precizat că FIFA mai bine ar acorda de acum trofeul selecționatei sud-americane.

„Ce pot să spun? Sunt trist, îmi vine să plâng. Toată lumea a văzut ce a fost. Este un scandal pentru FIFA. Am discutat de respect la o reuniune înainte de Cupa Mondială, oamenii de la FIFA ne-au vorbit despre asta și la final ce se întâmplă? Mai bine i-ar da trofeul Braziliei de acum. În rest cred că am făcut un joc bun și am dovedit că avem calitățile necesare pentru a ne bate cu Brazilia, dar nu și împotriva a 12 adversari. Trebuie să ținem capul sus. Cred că ne puem califica în continuare, deși nu înțeleg cum arbitrul a putut fluiera penalti la acea fază. Am revăzut imaginile la vestiare după meci și toți ne punem aceeași întrebare”, a spus Lovren, informează L’Equipe.

Întrebat de ce a primit cartonaș galben la faza penaltiului, Lovren a răspuns: „Întrebați-l pe arbitru. Asta dacă va putea să vă răspundă, deoarece nu vorbește limba engleză. Vi se pare normal ca un arbitru de la Cupa Mondială să vorbească engleza?”.