Dan Petrescu: Mă văd la națională, chiar și cu alt președinte la FRF în afară de Gică Popescu

Publicat: 16 12. 2013, 13:25

Antrenorul formației ruse Dinamo Moscova, Dan Petrescu, a declarat, luni, la Aeroportul Henri Coandă, că se vede în viitor ocupând funcția de selecționer al României, chiar dacă la șefia  Federației Române de Fotbal ar ajunge altcineva decât prietenul său Gheorghe Popescu.

„Deocamdată eu sunt la Dinamo Moscova, naționala are selecționer. Este ceva extraordinar când te dorește lumea. Mai ales la echipa națională, unde cel mai greu cuvânt îl au de spus suporterii. Asta e foarte important, este extraordinar. Rămâne de văzut, nu cred însă că suporterii vor decide selecționerul. Normal că eu îl susțin pe Gică Popescu la federație și îmi doresc să fie el, dar asta rămâne de văzut. Nu trebuie neapărat Popescu să fie președinte ca să vin eu la națională. Și cu alt președinte mă văd într-o zi la echipa națională. Nu știu când, dar mă văd într-o zi acolo”, a declarat Petrescu.

Referitor la posibilitatea ca echipa sa să câștige titlul de campioană în Rusia, Petrescu a spus că mizează în acest an pe ocuparea unui loc care să-i permită participarea într-o cupă europeană. „De câștigat titlul nu știu, avem șanse mici. Sunt trei echipe în fața noastră cu avans de 5 puncte. Mai întâi un loc în cupele europene, după aceea se poate ataca și titlul, pentru că ăsta ar fi al doilea obiectiv pentru anul următor, pe care clubul mi l-a pus în vedere”, a mai spus Petrescu.

Antrenorul Dan Petrescu face parte dintr-o selecționată a României alături de alți componenți ai Generației de Aur, care va întâlni o echipă a Greciei, luni, la Salonic, într-un meci caritabil.