Dezvăluiri despre mafia pariurilor din FOTBALUL românesc. „Este un dosar la DNA! Spargeți odată buboiul ăsta”

Publicat: 07 03. 2023, 09:37
Actualizat: 07 03. 2023, 09:37

Cosmin Achim și-a reziliat contractul cu Petrolul Ploiești, după cinci partide jucate. Din câte se pare, fundașul paria sume mari inclusiv pe meciurile echipei sale.

Florin Prunea, fost mare internațional, a declarat că există un dosar la DNA legat de mafia pariurilor, unul care ar putea distruge fotbalul românesc fiind mulți din lumea sportului-rege autohton implicați.

Departamentul de Integritate al FRF a pornit o anchetă, iar jucătorul care s-a despărțit de Petrolul Ploiești ar avea legătură și cu clanuri interlope.

Dezvăluiri despre mafia pariurilor. „Este un dosar la DNA! Spargeți odată buboiul ăsta”

Cosmin Achim ar fi pariat sume mari de bani, 8-9.000 de lei, și pe meciurile echipelor sale.

„Dați drumul odată la dosarul ăla! Este un dosar la DNA, din câte știu eu, care este ținut acolo de vreo 15-20 de ani. Dați drumul odată la dosarul ăla și spargeți odată buboiul ăsta! Dar, dacă dau drumul la dosarul ăsta, cară cu autocarele președinți de club, antrenori, jucători, arbitri și s-a terminat fotbalul în România.

Nu mai spun de Federația Română de Fotbal, atenție! Deci și din cadrul Federației Române de Fotbal. Ăsta este un caz izolat. Se oprește campionatul la toate nivelurile! Păi ce prostii aud pe la Liga 2 sau Liga 3.

Ce am auzit, de arbitri, că se joacă pe cartonașe în minutul fix, cutare, cotă 30. Penalty în minutul cutare, cine are primul corner. La ce tâmpenii îi duce capul! Dați drumul la dosarul ăla și spargeți buboiul ăsta! Băiatul ăsta e un caz izolat. Sunt lucruri mult mai grave, în care știa tot stadionul, în care președinții sunau și spunea să parieze repede, toate rudele. Sunt grave. Nu le știu numai eu, le știe toată lumea. Nu am nimic cu oamenii care joacă. Dar să fie din interiorul fotbalului, e foarte grav. Băiatul ăsta are cariera încheiată!”, a spus Florin Prunea pentru ProSport.