Dodo Piţigoi, evoluţie excelentă în prima CURSĂ montană a sezonului european!

Publicat: 01 05. 2024, 12:09

Cei mai buni piloţi din Europa au luat cu asalt Rechberg Strasse din Stiria, unde în week-end-ul 27-28 aprilie a avut loc singura etapă de Campionat European de Viteză în Coastă din Austria.

La startul competiţiei, ce face parte şi din campionatul montan austriac pentru vehicule moderne şi istorice, s-a aflat şi campionul naţional en-titre la Viteză în Coastă, Alexandru „Dodo” Piţigoi, pilotând noul Porsche 992 GT3 Cup cu care a debutat și în campionatul intern în urmă cu două săptămâni.

Dodo Piţigoi, evoluţie excelentă în prima cursă montană a sezonului european

Susţinut de o galerie numeroasă de români, Piţigoi a reuşit să se claseze la Categoria 1 pe poziţia 13 din 143 de piloţi, un rezultat cu adevărat remarcabil, având în vedere nivelul ridicat al concurenței, atât din punct de vedere sportiv cât și tehnic, precum și condițiile de pregătire din țări cu o lungă tradiție în motorsport.

„Sunt foarte mulţumit de acest rezultat, mi-am atins obiectivul cu brio. A fost o cursă spectaculoasă, ce devine de la an la an tot mai puternică. Este o reală bucurie să concurezi sub privirile unui public atât de numeros și sufletist. Le mulţumesc suporterilor români pentru încurajări și partenerilor mei pentru susținerea fără de care această participare nu ar fi fost posibilă”, a declarat Dodo, pentru care urmează o nouă etapă în Campionatul Naţional, pe 25/26 mai la Rânca.

Video cu evolutia lui Alexandru „Dodo” Pitigoi la Rechberg Strasse din Stiria, Austria