Doliu în fotbalul românesc! A murit fostul jucător Florin Hidișan la doar 40 de ani

Publicat: 11 09. 2022, 13:21
Actualizat: 11 09. 2022, 13:30

Florin Hidișan, fost fotbalist de Liga 1, a decedat duminică dimineață la doar 40 de ani după o luptă cu o boală incurabilă care l-a chinuit în ultimul timp.

Știrea a fost oferită de clubul Universitatea Cluj, grupare pentru care a evoluat de-a lungul carierei.

Mai mulți oameni din sport s-au implicat pentru a strânge fonduri prin care Florin Hidișan să fie ajutat să meargă în Statele Unite ale Americii la tratament, însă costurile erau extrem de mari.

A părăsit fotbalul acum 8 ani, după ce fostul mijlocaș dreapta a trecut de-a lungul carierei pe la cluburi precum FC Argeș, Pandurii Tg. Jiu și UTA Arad.

A murit fostul jucător Florin Hidișan la doar 40 de ani

„Fostul jucător al Universității Cluj, Florin Hidișan s-a stins astăzi din viață.

Florin Hidișan a îmbrăcat tricoul lui ”U” în 2013. De mai bine de un an, acesta a dus o luptă crâncenă împotriva cancerului, bătălie pe care din păcate Florin a pierdut-o.

În aceste momente dificile, FC Universitatea Cluj este alături de familia îndurerată și de cei apropiați.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, se scrie pe site-ul celor de la Universitatea Cluj.

Mijlocașul născut în Rm. Vâlcea a jucat 107 meciuri și a marcat 7 goluri în Liga 1, îmbrăcând trioul fornațiilor Industria Sârmei Câmpia Turzii, Internațional Pitești, FC Argeș, CS Otopeni, FC Brașov, UTA, Pandurii și U Cluj.

„Ai fost și vei rămâne un luptător… Odihnește te în pace frățiorul meu drag”, a postat în mediul virtual antrenorul Mihai Manea, cel care a colaborat cu „Hidi” la Ighiu și Ocna Mureș, în Liga 3, până în 2019.

Pentru Hidişan s-au făcut mai multe apeluri umanitare de-a lungul ultimelor luni, în speranţa că se vor strânge banii necesari pentru ca fostul jucător să meargă în străinătate, unde ar fi urmat un alt tratament.

Diagnosticat anul trecut cu cancer la stomac, Florin Hidişan a încetat din viaţă. Pentru a rezista, el a făcut şedinţe de chimioterapie.