EURO 2020. Furnicile zburătoare pun în pericol finala Anglia – Italia

Publicat: 11 07. 2021, 17:46
EURO 2020. Furnicile zburătoare pun în pericol finala Anglia - Italia / Sursa FOTO: flickr.com

EURO 2020. Finala Campionatului European are parte și de „spectatori” nepoftiți. Anglia – Italia se joacă la Londra, pe Wembley, în fața a 63.000 de fani primiți în tribunele legendarei arene. Pe lângă, sunt aşteptaţi şi alţi „invitaţi” surpriză, mult mai numeroşi, informează Daily Mail.

Se pare că pericolul în reprezintă o invazie nedorită de furnici zburătoare.

Finala Euro 2016, „atacată” de molii

Dacă temerile legate de ultimul act al EURO 2020 rămân înainte de toate cele sanitare, Oficiul britanic de meteorologice, Met Office, a avertizat că stadionul londonez ar putea fi invadat de roiuri de furnici zburătoare.

„Radarul nostru nu a detectat doar ploaie în această dimineaţă. Deşi sunt câteva averse, multe dintre aceste pete sunt de fapt insecte”, a scris Met Office pe Twitter, deasupra unei hărţi care arăta pete albastre mari, în special în nord-vestul Londrei. Acolo se află stadionul Wembley.

Vara, roiurile de furnici zburătoare, care se reproduc în locuri cu temperaturi ridicate, umede şi fără vânt, sunt frecvente în Anglia. Fenomenul, care ar putea deranja spectatorii şi jucătorii, aminteşte de moliile care au invadat Stade de France la finala EURO 2016, dintre selecţionatele Franţei şi Portugaliei.

Anglia și Italia se înfruntă în finala Euro 2020 duminică, 11 iulie, de la ora 22.00, la Londra, pe Wembley.