Fabrizio Ravanelli a fost demis de la Ajaccio

Publicat: 03 11. 2013, 11:01
Actualizat: 03 11. 2013, 11:01

Tehnicianul echipei Ajaccio, Fabrizio Ravanelli, a fost demis după înfrângerea înregistrată de formația la care evoluează Adrian Mutu, sâmbătă, pe teren propriu, scor 1-3, în fața grupării Valenciennes, în etapa a XII-a a campionatului Franței, informează AFP.

„Am decis să punem capăt colaborării cu Fabrizio Ravanelli și Giampiero Ventrone (n.r. – antrenorul secund). Nu a fost o decizie ușor de luat, pentru că din punct de vedere uman i-am apreciat mult pe cei doi. Mi-am dorit să fie bine. De când sunt președinte nu am văzut niciodată un staf care muncească atât de mult. Au pus mult suflet. Totuși, responsabilitatea mea de președinte l-a determinat să iau o decizie în interesul clubului. Rezultatul din această seară nu a influențat alegerea mea. Este o alegere gândită mult, o hotărâre de după înfrângerea cu Nantes (n.r. – din etapa a X-a). Nu spun că această soluție este sigur cea bună, viitorul ne va arăta cum a fost, dar trebuia să facem ceva”, a declarat președintele clubului Ajaccio, Alain Orsoni, într-o conferință de presă.

Tehnicianul italian în vârstă de 44 de ani avea contract cu Ajaccio din această vară.

Ravanelli este al treilea antrenor din Ligue 1 demis în acest sezon, după Eric Hely (Sochaux) și Daniel Sanchez (Valenciennes).

Formația Ajaccio a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 3-1, de Valenciennes, în etapa a XII-a a campionatului Franței. Adrian Mutu a fost integralist la Ajaccio, iar Ștefan Popescu a fost rezervă. La Valenciennes, Aurelian Chițu a fost rezervă.

Ajaccio ocupă în prezent locul 19 în clasamentul campionatului francez, cu șapte puncte (o victorie, patru remize, șapte înfrângeri).