Familiile fotbaliștilor din naționala Iranului pot ajunge la închisoare! Vor fi torturate dacă jucătorii de la Cupa Mondială 2022 nu cântă imnul

Publicat: 29/11/2022, 12:12

Familiile jucătorilor de la echipa naţională au fost ameninţate cu închisoarea şi tortura de către regimul de la Teheran. Jucătorii trebuie să se comporte „corespunzător” înaintea partidei cu SUA de la Cupa Mondială 2022.

Fotbaliștii nu au vrut să cânte imnul la jocul cu Anglia și au fost chemați la o întâlnire cu membri ai Corpului Gărzilor Revoluţionare Iraniene, anunță CNN.

Membrii trupelor de elită le-au spus că dacă nu vor cânta imnul la următorul meci familiile lor vor fi aruncate în închisoare și torturate.

Familiile fotbaliștilor din naționala Iranului pot ajunge la închisoare! Vor fi torturate dacă jucătorii de la Cupa Mondială 2022 nu cântă imnul

Inițial, li s-a spus jucătorilor că vor primi cadouri scumpe, înaintea jocului cu Anglia, dar după gestul lor au fost amenințați.

Astfel, la următoarea partidă, cu Țara Galilor (câștigată cu 2-0 la Cupa Mondială 2022) toți au cântat imnul național.

CNN a mai spus că zeci de agenţi ai Gardienilor Revoluţiei au fost trimişi în Qatar pentru a ține sub control delegația echipei naționale a Iranului. Jucătorii nu au voie să interacționeze cu nicio altă persoană din afara echipei. „Există un număr mare de agenţi de securitate iranieni în Qatar care colectează informaţii şi monitorizează jucătorii” specifică sursa.

„În ultimul meci împotriva Ţării Galilor, regimul a trimis sute de suporteri-actori pentru a crea un fals sentiment de susţinere şi o atmosferă favorabilă în rândul fanilor. Pentru următorul meci împotriva SUA, regimul plănuieşte să crească semnificativ numărul actorilor, ajungând la mii” mai anunță CNN.

Carlos Queiroz, antrenorul portughez al echipei naţionale a Iranului, a spus că jucătorii pot protesta la Cupa Mondială 2022, dar numai în cadrul regulamentelor FIFA.

În Iran sunt proteste privind drepturile omului. Moartea Mahsei Amini, o tânără de 22 de ani care a decedat în închisoare după ce a fost reţinută de poliţie fiindcă nu a respectat codul vestimentar al ţării, a declanșat totul. Pentru a opri manifestațiile trupele regimului de la Teheran au ucis sute de participanți.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase