Fanii englezii cer rejucarea finalei EURO 2020, pentru că italienii „i-au tratat pe jucători ca pe niște sclavi”. Câte semnături a strâns una dintre petiții și ce șanse are să fie acceptată de UEFA

Publicat: 13 07. 2021, 12:12
Actualizat: 13 07. 2021, 14:26
FOTO: Facebook.com/EURO2020

Fanii englezi sunt nemulțumiți de rezultatul ultimului act de la Campionatul e Fotbal și au lansat o petiție prin care cer rejucarea finalei EURO 2020. Italienii, care au câștigat după loviturile de departajare (1-1, după 90 de minute și prelungiri) sunt acuzați de „joc murdar”.

Ei se referă, în special, la intervenția agresivă a lui Giorgio Chiellini asupra lui Bukayo Saka, din minutul 90+6, când fundașul italian l-a tras de tricou pe tânărul englez. De altfel, aceea este și faza din finala EURO 2020 care a devenit virală pe rețelele de socializare.

„Meciul disputat pe 11 iulie 2021 nu a fost corect deloc. Italienii au primit doar cartonaș galben, atunci când îi trăgeau pe jucătorii englezi, tratându-i ca pe niște sclavi. Toate aceste împingeri, trageri și lovituri au fost permise pentru ca Italia să câștige? Sunt, cu siguranță, decizii părtinitoare. Italia ar fi trebuit să primească un cartonaș roșu pentru jocul său, iar meciul să fie rejucat cu un arbitru corect. Nu a fost corect deloc”, a scris cel care a lansat una dintre petiții, pe site-ul change.org, care a strâns deja peste 25.000 de semnături.

Așa cum era de așteptat, presa internațională scrie că UEFA nu va lua în calcul astfel de petiții în care se solicită rejucarea partidelor de la EURO 2020, relatează Digi Sport.

Italienii au câștigat finala, după loviturile de departajare (1-1, după 90 de minute și prelungiri), iar trofeul ajunge la Roma după o pauză de 53 de ani. Rashford, Sancho și Saka au fost jucătorii Angliei care au ratat câte un penalty.

Alte petiții pentru rejucarea unor meciuri

Petiții pentru rejucare au mai existat la meciurile Franța – Elveția (3-3, 4-5 d.l.d), când francezii l-au acuzat pe portarul Yann Sommer că nu a stat măcar cu un picior pe linia porții, dar și la duelul Anglia – Danemarca (1-1, 2-1 d.p), când englezii au beneficiat de un penalty ușor acordat, în urma unei căderi a lui Raheem Sterling în careu.

CITEȘTE ȘI: