Florin Andone și-a găsit echipă. Unde va juca atacantul României

Publicat: 27 06. 2016, 17:23
Actualizat: 01 11. 2016, 07:37

Clauza de reziliere fixată de andaluzi este de 10 milioane de euro, dar faptul că Andone și Cordoba nu au reușit să promoveze în Primera Division a făcut ca prețul atacantului să scadă puțin și cele două părți să se înțeleagă pentru suma de șase milioane de euro. Oferta pentru Andone este, însă, foarte bună din punct de vedere financiar, atacantul urmând să semneze un contract pe cinci sezoane, cu un salariu de un milion de euro pe an, de patru ori mai mult decât încasa în Spania.

Gruparea Cim Bom oferise inițial doar trei milioane de euro, dar turcii au fost nevoițp să mărească oferta în momentul în care președintele Cordobei a anunțat că Andone nu va pleca pentru mai puțin de șapte milioane de euro. Până la urmă s-a căzut de acord asupra sumei de șase milioane de euro, iar Florin Andone va deveni al 11-lea jucător român de la formația din Istanbul, după Iosif Rotariu, Gică Hagi, Gică Popescu, Adrian Ilie, Iulian Filipescu, Ionuț Luțu, Radu Niculescu, Florin Bratu, Ovidiu Petre, Gabi Tamaș și Bogdan Stancu.

La Campionatul European din Franța, Florin Andone a evoluat 89 de minute. Atacantul a fost titular cu Franța, când a evoluat 61 de minute, și a intrat pe parcurs în partidele cu Elveția (a jucat 6 minute) și Albania (a jucat 22 de minute)