Fotbaliștii iranieni, gest incredibil față de regimul de la Teheran la Cupa Mondială din Qatar! N-au cântat imnul țării | VIDEO

Publicat: 21 11. 2022, 19:51

Titularii naționalei Iranului s-au abţinut să cânte imnul ţării, luni, înainte de primul lor meciul de la Cupa Mondială din Qatar, disputat împotriva Angliei, aparent într-un semn de protest şi de solidarizare cu revoltele din ţara lor.

Suporterii din ţară acuzaseră echipa naţională a Iranului că se află de partea regimului de la Teheran, care a reprimat violent revoltele populare ce au loc de mai bine de două luni.

Zeci de personalităţi publice, sportivi şi artişti iranieni şi-au manifestat solidaritatea cu protestatarii – dar nu şi echipa naţională de fotbal, până la meciul de luni, când toţi membrii echipei au păstrat tăcerea la intonarea imnului naţional.

Televiziunea de stat iraniană nu i-a arătat pe jucătorii aliniaţi pentru imn înainte de începerea meciului din Qatar.

Fotbaliștii iranieni, gest incredibil față de regimul de la Teheran! N-au cântat imnul țării | VIDEO

În trecut, echipa de fotbal iraniană era o sursă de mândrie naţională. Acum, în urma protestelor, mulţi ar fi preferat ca aceasta să se retragă de la Cupa Mondială.

Selecţionata Angliei a surclasat echipa Iranului cu scorul de 6-2 (3-0), luni, pe Khalifa International Stadium din Ar-Rayyan, într-un prim meci din Grupa B a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar.

Vicecampioana europeană a început în forţă turneul final din Qatar, cu o victorie clară şi cu un joc spectaculos, în faţa unei adversare care a surprins prin fragilitate.

Jude Bellingham (35), Bukayo Saka (43, 62), Raheem Sterling (45+1), Marcus Rashford (71) şi Jack Grealish (90), au marcat golurile englezilor, însă o menţiune specială merită golgheterul Harry Kane, care s-a remarcat cu două assist-uri şi alte multe pase utile. Ambele goluri ale învinşilor au fost reuşite de Mehdi Taremi (65, 90+13 – penalty).