FRF a votat schimbări radicale în fotbalul românesc: Maximum trei extracomunitari în lot, cu minimum trei selecții la echipele naționale fiecare

Publicat: 05 03. 2015, 17:35

Începând cu sezonul 2015-2016, jucătorii extracomunitari care se transferă în Liga I trebuie să aibă minimum trei selecții la echipa națională a țării din care provin, în ultimele 12 luni.

Contractele în vigoare ale jucătorilor extracomunitari nu vor fi anulate, urmând a fi duse la bun sfârșit.

Comitetul Executiv a mai votat ca grupările din prima divizie să aibă în lot șase jucători formați la nivel național și doi la nivel de club. Din sezonul 2016-2017, cluburile din Liga I vor fi obligate să aibă un lot de cel mult 25 de jucători, dintre care patru formați la nivel național și patru la nivel de club.

Cluburile din Liga I vor avea un lot A, format din cel mult 25 de fotbaliști, și un lot B, format din jucători cu vârste sub 21 de ani, fără limită de număr.

De asemenea, în ședința de joi, Comitetul Executiv a votat modificările Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice, privind desfășurarea Ligii I în sistem play-off și play-out, din sezonul 2015-2016.

Toate aceste hotărâri au fost luate la propunerea Ligii Profesioniste de Fotbal.