FRF va ceda către UEFA drepturile TV și comerciale din participarea naționalei la Liga Națiunilor

Publicat: 14 04. 2014, 15:17

„Federațiile naționale vor ceda drepturile TV și comerciale către UEFA, astfel încât Liga Națiunilor va deveni o competiție comparabilă cu Liga Campionilor. Iar acest lucru este un avantaj foarte mare pentru FRF, pentru că UEFA are o capacitate de negociere și de marketing mai mare decât a noastră. Astfel, resursele pe care FRF le va primi din participarea la această competiție vor crește”, a explicat Burleanu într-o conferință de presă.

Federația va încasa în 2014 suma de 1,6 milioane de euro de la UEFA prin programul HatTrick. „Fiecare federație națională primește anual de la UEFA suma de 1.625.000 de euro prin mecanismul plăților de solidaritate. Direcții către care se îndreaptă acești bani sunt: sume pentru tineret, fotbal în sală și fotbal feminin – 250.000 de euro, sume pentru implementarea Cartei Grassroots – 100.000 de euro, sume pentru perfecționarea antrenorilor și arbitrilor – 100.000 pentru fiecare categorie, sume pentru bună guvernanță – 100.000, contribuție pentru departamentul de integritate – 25.000 de euro. Tot prin acest format de finanțare, UEFA pune la dispoziția federațiilor suma de 3 milioane de euro pe fiecare ciclu financiar de patru ani pentru dezvoltarea infrastructurii. Ultima tranșă pe care am accesat-o, peste 400.000 de euro, am redirecționat-o către un alt proiect, mă refer aici la primul centru regional”, a spus oficialul FRF.

Acesta a adăugat că FRF va mai încasa anul acesta și suma de 250.000 de dolari de FIFA. „Am discutat cu domnul Blatter despre foarte multe proiecte care se vor bucura de sprijinul FIFA. Astfel mă întorc în țară de la această întâlnire cu suma de 250.000 de dolari pentru un program special. Cel puțin 15 la sută se vor duce spre dezvoltarea fotbalului feminin, diferența vom vedea în perioada următoare care va fi direcția”, a precizat Burleanu.