Lionel Messi, criticat dur după ce a mers în vizită la un dictator din Africa. Câți bani i-ar fi dat „despotul” fotbalistului

Publicat: 22 07. 2015, 17:15

Messi l-a vizitat pe Bongo weekend-ul trecut. Fotbalistul a pus piatra de temelie a unui nou stadion care va fi contruit în orașul Port-Gentil, iar apoi a participat la inaugurarea unui restaurant al familiei președintelui, transmite France Football.

„Oamenii sunt pur și simplu revoltați. (…) Messi ar fi trebuit să facă puțină documentare pentru a vedea ce reprezintă Bongo”, a declarat un reprezentant al opoziției din Gabon. Președintele s-a apărat și a spus că nu i-a dat niciun ban fotbalistului și că acesta l-a vizitat deoarece i-a promis în trecut că va face acest lucru.

Potrivit publicației franceze, vizita lui Messi a fost organizată de Samuel Eto’o, care are o relație foarte apropiată cu președintele Ali Bongo, și de Deco, fostul jucător al Barcelonei, care l-a însoțit pe cvadruplu deținător al Balonului de Aur în Gabon.

Familia Bongo este una din cele mai bogate din Africa și deține cel puțin 39 de proprietăți doar în Franța. Președintele este acuzat că a băgat adânc mâna în finanțele statului bogat în petrol și că a falsificat alegerile pentru a se menține la putere.