Manchester United a încetat colaborarea cu un scouter danez după afirmații rasiste la adresa românilor și bulgarilor

Publicat: 15 01. 2015, 15:28

Torben Aakjaer, care colabora cu gruparea de pe Old Trafford din 2011, afirma pe o rețea de socializare că ar spori personalul de la granițele Danemarcei pentru ca „toți jegoșii de est-europeni să fie ținuți afară”.

După ce un utilizator i-a atras atenția cu privire la o poveste referitoare la o sticlă de apă turnată în capul unui cerșetor în capitala Danemarcei, Aakjaer a răspus și mai iritat: „Trebuie să fii prea implicat în mafia roșie din Copenhaga să nu crezi că toți acești jegoși din estul Europei merită un șut în fund peste graniță. Da, în cazuri ca acestea generalizez. Nu este vorba de un muncitor polonez care muncește din greu în construcții sau de un șofer ceh de taxi. Este vorba de țigani din România, Bulgaria etc. Și în cazurile astea nu trebuie arătată milă. Nu sunt pentru violență, dar un pahar cu apă nu rănește pe nimeni”.

Cotidianul britanic The Guardian a adus aceste comentarii în atenția clubului Manchester United, care a decis imediat încetarea colaborării cu Aakjaer.

„Clubul a primit dovezi de la Guardian, a lansat imediat o investigație și a încheiat colaborarea cu Dl. Aakjaer. Manchester United nu este o organizație exclusivistă și nu va tolera acest fel de comportament”, a anunțat gruparea engleză.

Aakjaer și-a recunoscut contul de pe rețeaua de socializare și o parte din afirmații, dar a negat că a folosit termeni agresivi și rasiști la adresa est-europenilor. El susține că a afirmațiile sale au fost modificate de un „hacker”, căruia nu-i convenea că lucrează cu Manchester United.