Marco Dulca a LĂSAT Superliga pentru o echipă din străinătate! „Toată lumea m-a primit foarte bine”

Publicat: 15 09. 2023, 07:44

Gruparea slovenă Celje a anunțat că s-a înțeles cu fotbalistul român Marco Dulca, ultima dată component al echipei Chindia Târgovişte.

Mijlocaşul, care a trecut în cariera sa și pe la FCSB, a semnat un contract pe trei sezoane.

Marco Dulca a LĂSAT Superliga pentru o echipă din străinătate! „Toată lumea m-a primit foarte bine”

„Primele impresii sunt foarte pozitive. Toată lumea m-a primit foarte bine. Vin cu obiectivul clar de a ajuta echipa să câştige titlul de campioană. Având în vedere că clubul a ajuns până în play-off-ul Conference League, am putut să-mi fac o idee bună despre ce fel de echipă este.

De asemenea, am câţiva prieteni în Slovenia care mi-au spus multe lucruri bune despre Celje şi despre liga slovenă. Aştept cu nerăbdare a doua mea experienţă în străinătate şi sunt pregătit să dau tot ce am mai bun. Sunt un jucător care munceşte mult şi căruia îi plac atât sarcinile defensive, cât şi cele de atac. Vreau să ajut echipa şi să câştig trofee încă din acest sezon”, a declarat Dulca.

Marco Dulca, fiul fostului internaţional Cristian Dulca, s-a născut la 11 mai 1999, în Coreea de Sud. A început fotbalul la juniorii Universităţii Cluj, de unde a fost transferat de Swansea (Anglia). A evoluat, la nivel de seniori, pentru FC Viitorul Constanţa, în sezonul 2019-2020, iar din august 2020 a jucat pentru Chindia Târgovişte și FCSB.

Cât a costat Marco Dulca atunci când a venit de la FCSB

Gigi Becali le-a plătit 300.000 de euro celor de la Chindia pentru transferul fotbalistului, însă Dulca nu a reușit să îl convingă pe patronul roș-albaștrilor care l-a trimis înapoi, după 13 partide bifate, la această echipă.

Marco Dulca a povestit cum a fost despărțirea de FCSB.

„Țin minte că prima dată am jucat cu Farul și am pierdut cu 3-1. Nu am făcut cel mai strălucit meci, dar nu am gafat. A doua zi, când m-am trezit, mi-am văzut fața pe toate rețelele de socializare și nu erau niște știri plăcute.

Sincer, o zi sau două am fost foarte afectat. Nu mă gândeam că voi fi, îmi impuneam acest lucru. Dar mă gândesc la familie. Bunica mea mă suna plângând să mă întrebe ce s-a întâmplat.

Primeam zilnic articole. Non stop au apărut articole negative până când am reziliat contractul”, a declarat Marco Dulca.