Marele Premiu de Formula 1 al Indiei nu va fi organizat în 2014

Publicat: 31 07. 2013, 18:07
Actualizat: 01 02. 2019, 17:01

Marele Premiu al Indiei nu va fi organizat în 2014, însă va reveni anul următor în calendarul Campionatului Mondial de Formula 1, au anunțat, miercuri, oficiali ai Federației Indiene de Autmobilism și adminsitratorul drepturilor comerciale ale F1, Bernie Ecclestone, informează AFP.

Ecclestone și-a exprimat dezamăgirea pentru absența Grand Prix-ului indian din calendarul pentru 2014, dar a precizat că s-a ajuns la un acord pentru revenirea cursei în 2015, într-o altă perioadă a anului, în luna martie, față de luna octombrie, cum este în prezent.

„Lunile octombrie și noiembrie ne conveneau mai mult, deoarece condițiile meteo sunt mai bune și e o perioadă de sărbătoare în India. Dar nu vor fi probleme dacă responsabilii Formulei 1 vor dori ca noi să organizăm cursa în martie”, a declarat Sameer Gaur, președintele comitetului de organziare.

Calendarul sezonului 2014 va fi anunțat în luna septembrie, dar, conform informațiilor disponibile până în prezent, se va renunța la Marile Premii ale Indiei și, probabil, Coreei de Sud, și vor apărea trei curse noi față de anul acesta, Grand Prix-urile Rusiei, Austriei și Marele Premiu al Americii, de la New Jersey.