Mariana Bitang pregătește o surpriză uriașă pentru gimnastica românească: ”Pe 25 martie va fi făcut anunțul”

Publicat: 08 03. 2014, 14:33
Actualizat: 05 09. 2019, 05:59

Antrenoarea lotului național de gimnastică feminină al României, Mariana Bitang, a anunțat că gimnastica românească se va bucura în curând de o surpriză de proporții, care va fi anunțată la finalul lunii.

”Trebuie să vă așteptați la o surpriză din partea gimnasticii românești. Pe 25 martie, va fi făcut un anunț public, sper să fie de bun augur pentru gimnastică. Este un proiect la care s-a muncit foarte mult și sper că ne vom bucura de el. Este o mare necesitate pentru gimnastica românească, în sfârșit s-a înduplecat cineva să ne sprijine în demersul nostru. Federația este un partener în tot acest angrenaj. Sperăm să aibă succesul și efectul scontate”, a declarat Mariana Bitang la Sport Total FM.

În urmă cu o lună, afaceristul Ion Țiriac a anunțat că va dona 100 de milioane de dolari pentru înființarea unei fundații sportive, însă nu este clar dacă anunțul de la Federația de gimnastică are legătură cu această decizie.

”Obiectivul nostru la Rio (n.r. JO 2016 din Brazilia) este să participăm onorabil și, dacă se poate să câștigăm și niște medalii, atunci cu atât mai bine, pentru că asta este menirea noastră. Cele mai experimentate gimnaste sunt Larisa Iordache și Diana Bulimar”, a mai spus Marian Bitang.

Antrenoarea a mai declarat că sala în care urmează să se antreneze gimnastele, din cadrul complexului Dinamo, este ”gata, însă numai pe planșele de proiectare”. Aprobările au fost obținute, însă începerea construcției întârzie din cauza haosului de la Ministerul de Interne, a mai spus Bitang.