Mărturia șocantă a unei gimnaste din România! Trauma prin care a trecut în carieră: „Au început să mă numească vacă grasă, deși aveam 29 de kilograme la 12 ani” – FOTO

Mărturia șocantă a unei gimnaste din România! Trauma prin care a trecut în carieră: „Au început să mă numească vacă grasă, deși aveam 29 de kilograme la 12 ani” - FOTO
Mărturia șocantă a unei gimnaste din România! Trauma prin care a trecut în carieră: „Au început să mă numească vacă grasă, deși aveam 29 de kilograme la 12 ani” / Sursă FOTO: @diana_teodoru98
Publicat: 29/07/2020, 11:07

O fostă componentă a loturilor naționale ale României, Diana Teodoru, a povestit despre abuzurile pe care le-a avut de suferit cât timp a făcut sport de performanță, alăturându-se astgfel mișcării „gymnastalliance”.

În documentarul de pe Neflix „Athlete A”, în care persoane din lumea sportului povestesc despre abuzurile emoționale și fizice la care erau supuse de-a lungul carierelor, a intrat în atenția publicului datorită mărturiilor șocante.

Mișcarea a prins amploare când mai multe persoane, din diverse țări, s-au alăturat mișcării sub hashtagul „gymnastalliance” și au povestit clipele din coșmar prin care au trecut din cauza altor oameni.

Astfel, gimnaste din Marea Britanie, Australia, Belgia sau Olanda și-au spus povestea pe rețelele sociale iar în cursul zilei de marți, 28 iulie și românca Diana Teodoru a povestit traumele prin care a trecut.

Cine este Diana Teodoru

Românca în vârstă de 22 de ani făcut parte din loturile naționale de junioare și senioare ale României între 2010 și 2014 și recent s-a decis să dezvăluie o parte întunecată a carierei.

„Nici nu știu de unde să încep, m-am gândit multă vreme dacă să-mi spun istoria sau nu. Știu că sunt multe persoane care pot sta lângă mine și pot garanta că acesta este adevărul, dar și altele care vor râde și vor arăta cu degetul spre mine numindu-mă mincinoasă. Dar e OK, sunt obișnuită”, își începe aceasta relatarea.

„După câteva luni, s-a dezlănțuit iadul. Unii oameni din sală au început să mă numească vacă grasă”

„La zece ani am fost selectată în lotul național, locul unde a început totul. M-am antrenat în trei orașe diferite, cu colective de antrenori și staff-uri medicale distincte. La început totul a fost bine și frumos, dar apoi, după câteva luni, s-a dezlănțuit iadul. Unii oameni din sală au început să mă numească vacă grasă, deși aveam doar 29 de kilograme la 12 ani, adăugând că nu sunt în stare să fac ceva și că sunt un nimeni, spunându-i mamei că ar trebuie să fie recunoscătoare că nu mă bat”, povestește gimnasta.

Diana Teodoru face parte din aceași generație cu cu Mădălina Blendea, Andreea Munteanu, Ștefania Stănilă, Asiana Peng, Andra Stoica, Stefania Orzu, Paula Tudorache sau Cristina Vrabie, fiind componentă a loturilor naționale care s-au antrenat la Onești, Deva și Izvorani în perioada 2010-2014.

>

Condiții grele: Rutină și mâncare puțină

„Toate erau la fel. Ne trezeam, mâncam micul dejun, apoi veneau profesorii pentru două ore de școală în care nu învățam nimic, apoi mergeam la sală unde trebuia să ne urcăm pe cântar, iar greutatea noastră era trecută pe o foaie. Urma primul antrenament, apoi prânzul și iar antrenament, apoi cina. Trebuie să spun și că dacă aveai un kilogram în plus era de așteptat să nu te mai prezinți la masa de seară. Nu aveam voie cu mâncare sau dulciuri în cameră, mâncam aceleași lucruri timp de săptămâni întregi și primeam ceva dulce doar dacă ne încadram în greutate sau dacă depășeam doar cu 500 de grame”, mai povestește Diana.

De asemenea, aceasta mai dezvăluie și faptul că vizitele părinților depindeau de greutatea optimă pe care trebuia să o aibă, iar dacă aceasta nu era cea potrivită, existau luni în care nu se putea vedea cu ei.

„M-au ținut în sală, deși aveam o ruptură musculară, am fost aproape să concurez cu un deget rupt”

„Nimeni nu te credea atunci când spuneai că te doare ceva. Îmi aduc aminte că la un moment dat părinții mei au trebuit să vină cu mașina 450 de km pentru a mă duce la un doctor. M-au ținut în sală, deși aveam o ruptură musculară, am fost aproape să concurez cu un deget rupt. Ultima accidentare a fost la spate, îmi aduc aminte că durerile au început cu patru zile înainte de vacanță și când m-am întors, unul dintre antrenori m-a întrebat cum de mă mai doare. Când am ajuns la doctor mi s-a spus că aveam o vertebră deplasată cu 6 mm”, mai detaliaza aceasta.

„Aceasta este doar o parte din tot ce s-a întâmplat în anii în care am practicat gimnastica și toată lumea trebuie să știe. De ce am fost de acord cu asta? Pentru că de fiecare dată primeam același răspuns: «Îi cunosc pe acești oameni, nu are cum să fie așa, ești o mincinoasă». Desigur, am făcut și multe lucruri rele… Am trișat la antrenamente? Da, de multe ori. Am adus dulciuri pe ascuns? Da. Am fost o gimnastă cu care se lucra ușor? Desigur că nu. Am meritat tot ce mi s-a întâmplat? Nu cred”.

Părinții ei au retras-o de la lotul de la Izvorani în vara lui 2014, coordonat în aceea perioadă de Octavian Belu și Mariana Bitang, Ulterior, familia acesteia s-a mutat în Belgia iar în prezent Diana urmează o carieră în domeniul patiseriei și al ciocolateriei.

View this post on Instagram

The past couple of days I’ve been reading a lot of brave stories of gymnasts I know and don’t know about everything that’s going on in the gymnastics world. While reading them I could feel the pain and slowly started to get flashbacks from my time in the Romanian National Team. And while I kept reading, I realised that it’s okay to tell your story to the world, because some people will believe you. I don’t know if today is the day I will tell my story, but know that, that day will come and those who did me wrong will regret everything they’ve done and said to me ? . Sending lots of love to every gymnast who is struggling with these things ? . #gymnastics #gymnast #exgymnast

A post shared by Diana-Andreea Teodoru (@diana_teodoru98) on

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Epidemie de singurătate printre părinți, dezvăluie un studiu din SUA