Nadia Comăneci, varianta AMERICANĂ. O nouă gimnastă a fost notată cu 10 PE LINIE

Nadia Comăneci, varianta AMERICANĂ. O nouă gimnastă a fost notată cu 10 PE LINIE
VIDEO. O studentă din SUA A UIMIT lumea gimnasticii, după ce a primit 10 PE LINIE. Vezi exercițiul DE EXCEPȚIE

În vârstă de 21 de ani, Katelyn Ohashi nu s-ar fi gândit, înainte de concurs, că reprezentația sa ar urma să fie notată cu aceleași note ca cele primite de Nadia Comăneci, la JO din 1976. Deși exercițiul său a fost perfect, diferența dintre cele două competiții e evidentă.

După ce a terminat un exercițiu grațios, Ohashi a primit 10 pe linie, iar filmulețul înregistrat de UCLA Gymnastics a fost vizualizat de 38 de milioane de ori și a avut peste 850.000 de distribuiri.

Ohashi nu a participat la Jocurile Olimpice din cauza accidentărilor și a problemelor psihice privind greutatea, retrăgându-se din gimnastica la nivel înalt, fiind considerată în tinerețe o sportivă cu potențial. A învins-o, de exemplu, pe Simone Biles (multiplă campioană mondială și olimpică) când avea 15 ani.

„Mă bucuram că sunt accidentată. Mi s-a spus că e rușinos cât de mare m-am făcut. Eram comparată cu o pasăre care nu poate zbura. Iar aceste lucruri le-am auzit de dinainte să mă accidentez, când încă eram mai slabă. Așa că ce s-ar fi crezut despre mine că m-am îngrășat? Nu am putut să mă accept. Gimnastica era totul, era viața mea. Mă uram”, a povestit sportiva într-un interviu acordat în 2018.

Nadia este prima gimnastă din lume care a primit nota 10 într-un concurs olimpic de gimnastică, pentru performanța sa de la Jocurile Olimpice din Montreal, în 1976.

Exercițiul de 10 al Nadiei Comăneci, la toate probele

Foto: Captură

Inchide