Mesajul lui Edi Iordănescu înaintea preliminariilor EURO 2024! „Evaluarea s-a terminat! Poartă tricoul României doar cine merită!”

Publicat: 18/03/2023, 10:10

Edi Iordănescu, selecţionerul echipei naţionale a României, a vorbit despre meciurile din preliminariile EURO 2024, tricolorii urmând a disputa primele partide în martie.

Tehnicianul i-a avertizat pe jucători, anunțând că doar cei dedicați obiectivului de calificare vor evolua. La 25 martie va fi meciul cu Andorra, iar la 28 martie va fi partida cu Belarus.

România e în Grupa I a preliminariilor EURO 2024 împreună cu Elveţia, Israel, Kosovo, Belarus şi Andorra.

Mesajul lui Edi Iordănescu înaintea preliminariilor EURO 2024

La turneul final se califică primele două clasate în fiecare din cele zece grupe preliminare, iar ultimele trei nume se vor afla în martie 2024, după play-off-ul Ligii Naţiunilor.

„Înaintea preliminariilor EURO 2024, gândul meu se îndreaptă spre jucătorii și suporterii noștri. Spre jucătorii pe care i-am monitorizat îndelung la nivel de club, cu care am lucrat până acum la națională dar și spre cei care, prin evoluția și evoluțiile lor, arată că au potențialul de-a ajuta România. Urmează primele convocări din această campanie, moment oportun pentru un mesaj public ferm, pentru fotbaliștii și suporterii pe care a venit vremea să îi răsplătim cu un turneu final.

Sigur că mi-aș fi dorit să nu avem absențe medicale, dar din păcate sunt fotbaliști care sunt accidentați sau care sunt în perioada de refacere sau încă nu sunt la capacitatea fizică maximă. Dar aceasta este o realitate cu care un selecționer trebuie să se confrunte.

Sunt convins că România ajunge la EURO doar printr-un salt de nivel individual și de grup și prin concentrare totală la acest obiectiv. De-aceea va juca doar cine arată zi de zi că vrea să devină mai bun

Și doar cine e racordat cu inima, mintea, talentul și munca la echipa națională.

Deși am mereu încredere în fotbaliștii noștri și în potențialul lor, acum avem puțini angrenați în ligi puternice sau competiții continentale, de aceea succesul României ar trebui să fie cu atât mai mult obiectivul principal.

Știm pe cine ne putem baza la startul Euro 2024! Edi Iordănescu a anunțat lista jucătorilor convocați pentru meciurile cu Andorra și Belarus

Iar cum jucătorii din țară ajung tot mai greu în fotbalul de afară, parcursul naționalei poate aduce și saltul în carieră pentru fiecare” a spus Edi Iordănescu, potrivit frf.ro.

„Evaluarea s-a terminat, concluziile sunt clare: poartă tricoul României doar cine merită!”

Antrenorul a continuat: „Evaluarea s-a terminat, concluziile sunt clare: poartă tricoul României doar cine merită dar și oferă 100% pentru obiectiv. Nu există 99,9% în viziunea mea. Urmează o campanie scurtă, vor fi zero compromisuri și jumătăți de măsură! Am acordat șanse, dar acum e o singură șansă: calificarea!

Am conturat un nucleu de jucători, mergem pe continuitate pentru rezultate. Forma sportivă e un criteriu important în selecție, dar ea înseamnă inclusiv constanță și mentalitate de învingător transpusă în teren.

Nu ne vom califica prin jucătorii unor sclipiri de moment, ci cu fotbaliștii care trec proba de devotament. În raport cu fotbalul, cu echipa națională și cu suporterii. Totodată, istoricul recent pentru tricolor are o însemnătate importantă în selecție

E adevărat că nu voi închide nimănui ușa reprezentativei, dar e adevărat și că am fost dezamăgit de cum au tratat unii în ultimii ani atât echipa națională, cât și propriul talent. Există mereu a doua șansă, însă calificarea României la EURO trece peste orice nume și persoană. De aceea și eu voi ignora orice atacuri sau presiuni pe durata campaniei de calificare.

Sunt mulți jucători tineri și foarte tineri în care credem și pe care îi urmărim. Luna aceasta, o parte vor rămâne în loturile naționalelor U21, U20 și U19 cu meciuri în martie, sau în circuitul lărgit al naționalei de seniori. Cu responsabilitatea de a-și menține forma și mentalitatea, pentru că mulți m-au convins că pot deveni opțiuni de încredere.

Le mulțumesc anticipat românilor care ne vor susține pe stadioane, acasă și în deplasare, dar și din fața televizoarelor, de pretutindeni

Începem acest drum cu încredere și cu un singur gând: calificărea la EURO. Pentru asta vom face fiecare orice sacrificiu necesar în pregătire și pe teren, doar așa vom fi fericiți împreună”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase