Mesajul Papei Francisc după moartea lui Maradona. „Îl păstrează în rugăciunile sale” (VIDEO)

Publicat: 26 11. 2020, 06:44
Mesajul Papei Francisc după moartea lui Maradona. „Îl păstrează în rugăciunile sale” (VIDEO)

Papa Francisc își amintește cu afecțiune de Diego Maradona și se roagă pentru sufletul compatriotului său, care a murit la vârsta de 60 de ani.

Maradona s-a întâlnit cu Papa Francisc de mai multe ori, după ce cardinalul argentinian a fost ales în fruntea Bisericii Catolice în 2013, fiind primul Papă din America Latină, scrie Adevărul.ro.

„Papa a fost informat cu privire la moartea lui Diego Maradona, el își amintește cu afecțiune momentele în care l-a întâlnit în ultimii ani și îl păstrează în rugăciunile sale, așa cum a făcut-o în ultimele zile, când a aflat despre starea sa de sănătate”, a declarat Matreo Bruni, purtătorul de cuvânt al Vaticanului.

Diego, „un om fragil”

Papa Francisc este un împătimit al fotbalului. Site-ul de știri al Vaticanului l-a omagiat pe Maradona, denumindu-l „poetul fotbalului”, într-un articol. „Un jucător extraordinar, dar un om fragil”, relevă materialul despre marele fotbalist, care a avut probleme cu drogurile și alcoolul.

Maradona i-a oferit lui Papa Francisc un tricou semnat cu o dedicație în spaniolă, tradusă „Pentru Papa Francisc, cu toată afecțiunea mea și speranța pentru pace pe glob”.

Messi, după moartea lui Maradona: „Nu a plecat nicăieri, pentru că Diego este etern”

„O zi tristă pentru toţi argentienii şi pentru fotbal”, este mesajul lui Lionel Messi, transmis după moartea lui Diego Armando Maradona. Acesta a mai spus că deşi „ne-a părăsit, nu a plecat nicăieri, pentru că Diego este etern”.

Fotbalistul argentinian a postat pe contul de Twitter fotografii în care apare împreună cu Maradona, spunând că ziua în care legenda fotbalului mondial a murit este o zi tristă pentru toţi argentinienii şi pentru fotbal.

„O zi foarte tristă pentru toţi argentinienii şi pentru fotbal. Ne-a părăsit, dar nu a plecat nicăieri, pentru că Diego este etern. Păstrez toate momentele trăite cu el şi transmit condoleanţe familiei şi prietenilor săi”, a scris Lionel Messi pe rețeaua socială.