Mesajul primarului Londrei, după ce Emma Răducanu a câștigat US Open 2021. Sadiq Khan a pus steagul României alături de cele ale Canadei, Chinei și Marii Britanii

Publicat: 12 09. 2021, 14:30
Actualizat: 12 09. 2021, 14:36
Emma Răducanu (FOTO: Facebook.com/usopentennis)

Primarul Londrei, Sadiq Khan, i-a transmis – pe Twitter – un mesaj de felicitare Emmei Răducanu, după ce a câștigat  finala US Open 2021. Chiar dacă i-a greșit numele de familie, scriind „Radacanu”, în loc de „Raducanu”, emoționant a fost gestul său de a pune steagurile celor patru state care au legătură cu viața sportivei cu rădăcini românești (mama ei este de origine chineză, iar tatăl său este român). Ulterior, mai mulți useri i-au atras atenția asupra numelui scris greșit.

FOTO – twitter.com/SadiqKhan

„Născută în Canada, din părinți chinezi și români, s-a mutat la Londra la vârsta de doi ani. Aici, la Londra, îmbrățișăm și sărbătorim diversitatea noastră. Și dacă muncești din greu și primești o mână de ajutor, poți obține orice”, a scris primarul Londrei, SadiqKhan, pe rețeaua de socializare.

Regina Elisabeta a Marii Britanii, mesaj de felicitare pentru Emma Răducanu (18 ani) după victoria de la US Open: „O realizare remarcabilă la o vârstă atât de tânără”

Regina Elisabeta a Marii Britanii a felicitat-o pe Emma Răducanu, prin intermediul unui comunicat oficial publicat pe site-ul oficial al Casei Regale, la scurt timp după ce a câștigat finala US Open. De asemenea, sportiva cu origini românești a primit un mesaj de felicitare și din partea prinţului William și a ducesei Kate Middleton.

„Te felicit pentru succesul obținut la US Open. Este o realizare remarcabilă la o vârstă atât de tânără şi e dovada muncii tale extraordinare şi a dedicării”, a transmis, printre altele, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Emma Răducanu, felicitată și de Ducele şi ducesa de Cambridge

„Felicitări uriaşe Emma Raducanu pentru performanţele tale uimitoare şi victoria istorică de Grand Slam! Incredibil – suntem cu toţii atât de mândri de tine”, este mesajul postat pe Twitter de Prinţul William și ducesa Kate Middleton.

Emma Răducanu a câștigat finala US Open 2021, sâmbătă noaptea, după ce a învins-o pe Leylah Fernandez cu scorul 6-4, 6-3. Britanica nu a pierdut niciun set tot turneul, ajungând astfel la 10 victorii la rând cu scorul de 2-0 la seturi, la US Open.


CITEȘTE ȘI: Un prezentator britanic a stârnit o controversă la adresa Emmei Răducanu: „Dacă joci în finală, eşti britanică. Dacă eşti chelneriţă, eşti româncă”