Mircea Lucescu îl susține pe Lupescu: E momentul să vină un om care este legat de acest fenomen

Publicat: 15 02. 2018, 22:18

Chiar dacă spune că nu are nimic împotriva actualului președinte, Răzvan Burleanu, Lucescu recunoaște că FRF are nevoie de un conducător mai experimentat.

„Îl susțin pe Lupescu pentru că e momentul ca în fotbalul românesc să apară un om care este legat de acest fenomen și este acceptat de marea masă a suporterilor. Burleanu din punct de vedere administrativ a mișcat destul de multe lucruri, dar este nevoie de un consens. Ionuț a trecut prin toate, îl cunosc atât de bine, l-am promovat la 16 ani. A jucat în Bundesliga șase ani, a simțit și ce înseamnă să fii antrenor, a plecat pe direcția administrației și a reușit, la UEFA s-a comportat foarte bine. Am văzut ce relație avea cu Platini. S-a descurcat foarte bine, a reușit să-și facă prieteni și colaboratori printre antrenorii europeni. A venit momentul să preia fotbalul românesc, federația, și să o ducă mai departe. Îl susțin fără să fiu împotriva lui Răzvan Burleanu. A fost considerat un intrus Burleanu. A fost greu să fie acceptat, s-a creat o stare de spirit negativă care nu poate să ajute performanța. Prea multe certuri, reproșuri, atacuri, critici”, a spus Lucescu la Digi Sport.

Întrebat dacă ar putea reveni ca selecționer dacă Lupescu va deveni președinte FRF, Lucescu a răspuns: „Știi câți ani am eu? Cu siguranță voi fi mai apropiat. Nu, în niciun caz (n.r. – nu voi redeveni selecționer). E momentul unor antrenori mai tineri să-și demonstreze valoarea”. În vârstă de 72 de ani, Mircea Lucescu a pregătit echipa națională a României între 1981 și 1986.