Moarte stupidă pentru rugbistul Nevin Spence

Publicat: 16 09. 2012, 21:25
Actualizat: 28 09. 2018, 13:18

Sportivul Nevin Spence, marea speranță a rugbiului irlandez, a decedat, sâmbătă seară, împreună cu tatăl său și cu fratele său, căzând într-un bazin pentru îngrășământ, la ferma lor din Hillsborough, au anunțat serviciile de salvare locale, informează AFP.

Spence, în vârstă de 22 de ani, a jucat pentru echipa Ulster în ultimele două sezoane.

Alături de Nevin Spence și de tatăl și fratele acestuia a căzut în bazin și sora sportivului, aceasta supraviețuind.

„Trei persoane erau inconștiente și paramedicii au început imediat manevrele de resuscitare, ajutați de personalul de pe ambulanțe. Inițial, una dintre persoane a dat semne că răspunde la eforturile de resuscitare și a fost transportată imediat la spitalul Lagan Valley, unde din păcate a murit după puțin timp. În ciuda eforturilor ceilalți doi bărbați au murit la locul accidentului. O femeie a fost tratată la fața locului și transportată apoi la spitalul Victoria, unde se reface în urma efectelor inhalării de vapori toxici”, au precizat serviciile de salvare.

Clubul Ulster și-a exprimat tristețea în legătură cu decesul sportivului, menționând că Spence era „un jucător minunat și o persoană deosebită, fiind plăcut de toți cei care îl cunoșteau”.

„Sunt profund întristat de tragedia de la Hillsborough. Gândurile și rugăciunile mele sunt alături de familie, în această perioadă dureroasă”, a scris și premierul nord-irlandez Peter Robinson pe Twitter.

La multe ferme irlandeze, o combinație de resturi organice și apă se depozitează în bazine până când poate fi folosită pe terenul arabil ca îngrășământ.