Motivul pentru care primarul Sucevei vrea să aloce fonduri pentru nocturnă la stadion

Publicat: 12 11. 2014, 15:39

Primarul a declarat, într-o conferință de presă, că va propune montarea unei instalații nocturne pe stadionul Areni care apoi să poată fi demontată și mutată dacă se va construi un nou stadion.

„Voi propune Consiliului Local acest lucru și, în măsura în care vom face altul o vom duce pe un stadion nou”, a spus Lungu.

El a arătat că este nevoie de nocturnă pentru ca meciurile de pe stadion să fie televizate și a menționat că, potrivit statisticii, pe stadionul sucevean se înregistrează cea mai mare prezență de spectatori pentru meciurile din Liga a doua de fotbal.

Lungu a mai spus că s-ar bucura dacă echipa locală CFR Rapid Suceava se va putea bate pentru a promova în Liga Națională.

Inspecția de stat în construcții a avertizat de mai mulți ani că stadionul sucevean nu prezintă siguranță în exploatare, motiv pentru care primarul Ion Lungu a promovat un proiect de construire a unui nou stadion, cu 15.000 de locuri, costurile fiind estimate la 18 milioane de euro.

Întrebat dacă această investiție într-un sistem de iluminat nocturn al stadionului care prezintă risc în exploatare este fezabilă, primarul a răspuns că stadionul are în prezent „o autorizație parțială de funcționare”.