Mulțescu: Am acceptat imediat provocarea de a reveni acasă

Publicat: 06 06. 2013, 17:56
Actualizat: 03 07. 2013, 22:37

Tehnicianul Gheorghe Mulțescu, care a semnat un contract cu FC Dinamo pentru o perioadă de un an, cu drept de prelungire pentru încă un sezon, a declarat că a acceptat imediat provocarea de a reveni „acasă”, aflându-se la al patrulea mandat ca antrenor la formația „alb-roșie”.

„Dinamo reprezintă o mare parte din viața mea și am acceptat imediat provocarea de a reveni acasă după 5 ani. Sunt foarte încrezător că vom forma o echipa competitivă în fotbalul românesc! Filozofia mea de tehnician este jocul ofensiv, o caracteristică de bază a marilor echipe pe care Dinamo le-a avut de-a lungul istoriei. Ca antrenor, încep al patrulea mandat la Dinamo, dacă ținem cont și de sezonul 1984-1985, când am fost secundul lui Cornel Dinu. Sper să desăvârșesc tot ce s-a încercat în ultimul timp: întinerirea lotului, reconsiderarea jocului dinamic, reconstrucția acestei echipe. Împreună cu toți dinamoviștii, suporteri din toată țara, jucători, antrenori, conducători, trebuie să readucem echipa în fruntea clasamentului”, a declarat Gheorghe Mulțescu pentru site-ul oficial al clubului, www.fcdinamo.ro, după semnarea contractului cu FC Dinamo.

Gheorghe Mulțescu îi va avea ca antrenori secunzi pe Yuksel Yesilova și Daniel Timofte, antrenor cu portarii fiind fiul tehnicianului, Cătălin Mulțescu.

Reunirea lotului dinamovist va avea loc la 17 iunie, o zi mai târziu fiind programată vizita medicală.

În perioada 21-29 iunie, Dinamo are programat un stagiu de pregătire centralizată în Poiana Brașov, urmând ca în intervalul 1-13 iulie să efectueze un turneu de pregătire în Anglia.

Fost fotbalist la Jiul și Dinamo, Mulțescu, 61 de ani, a mai antrenat în Șoseaua Ștefan cel Mare în edițiile de campionat 1990/1991 și 2007/2008.