Murtaza Ahmadi, copilul afgan care a devenit cunoscut după ce a primit un tricou de la Lionel Messi cere ajutor pentru a scăpa de talibani: „Vă rog să mă salvați” | GALERIE FOTO

Murtaza Ahmadi, copilul afgan care a devenit cunoscut după ce a primit un tricou de la Lionel Messi cere ajutor pentru a scăpa de talibani: „Vă rog să mă salvați” | GALERIE FOTO
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 04/09/2021, 09:51

Murtaza Ahmadi, copilul afgan care a devenit cunoscut în 2016 după ce l-a impresionat pe fotbalistul argentinian Lionel Messi, cere ajutorul comunității internaționale pentru a putea scăpa de talibani.

Era 2016 şi o fotografie mişca întreaga lume, devenind virală. Murtaza Ahmadi, care pe  atunci avea 5 ani, juca fotbal purtând o pungă de plastic transformată în tricoul Argentinei cu numărul 10 al lui Lionel Messi, informează Digi24.

Imaginea l-a impresionat şi pe campionul Barcelonei, care a dorit să-l cunoască pe Murtaza. Întâlnirea a fost mijlocită de UNICEF, sponsorul catalanilor.

Messi i-a oferit băiatului un echipament complet al naționalei Argentinei şi un autograf cu o dedicaţie personalizată. Ulterior, l-a invitat pe teren cu ocazia unui meci amical al Barcelonei.

Acum, Murtaza Ahmadi este refugiat la Kabul și nu poate merge la școală, motiv pentru care a decis să îi ceară ajutor idolului său.

„Sunt prins în casă şi nu pot ieşi, pentru că îmi este foarte teamă de talibani. Vă rog să mă salvaţi din această situaţie. Vreau să joc fotbal şi să fac asta în pace, într-un loc sigur. Uneori noaptea visez că vin talibanii, bat la uşă şi ţipă la mine”, este apelul disperat al copilului.

Murtaza Ahmadi și familia sa se află acum la Kabul

Murtaza și familia sa locuiesc de trei ani în capitala Afganistanului, Kabul, acolo unde au venit din provincia Ghazni. Ei au fost nevoiți să își părăsească locuința din cauza înaintării talibanilor.

Familia Ahmadi a fost amenințată de mai multe ori de talibani, motiv pentru care Murtaza nu a mai fost trimis la școală în ultima perioadă.

Aceștia s-au temut că băiatul ar putea să fie răpit de talibani, deoarece aceștia din urmă ar fi putut crede că Leo Messi i-a dat familiei o sumă mare de bani, potrivit MEDIAFAX.

În mai 2016, familia Ahmadi a emigrat în Pakistan, de unde a solicitat azil politic în Statele Unite, dar solicitarea a fost respinsă. Aceștia au revenit în Afganistan, unde între timp situaţia s-a agravat.