Nadia Comăneci a izbucnit în lacrimi în timpul unui interviu. Amintirea care a răscolit-o

Publicat: 04 08. 2014, 11:14
Actualizat: 07 07. 2016, 05:51

Nadia Comăneci a izbucnit în lacrimi în timpul unui interviu dat în presa britanică, vorbind despre motivele care au determinat-o să plece din România, înainte de Revoluție.

”Eram ascultată, urmărită, ei (n.r. securiștii) știau fiecare loc în care am mers și cu cine am vorbit. Înainte de Revoluție, dacă plecai, trebuia să pleci de tot, nu mai puteai să te întorci. Nici mamei nu i-am spus că plec, ar fi făcut infarct. I-am spus doar fratelui meu, Adrian, pe care l-am luat până la granița cu Ungaria. De acolo, împreună cu șase gimnaste, am plecat către Austria, iar de acolo la New York. A fost foarte greu. Nu am mai vorbit niciodată despre asta până acum. Fratele meu m-a sprijinit și mi-a spus să încep o viață nouă, dar mie mi-a fost greu, credeam că nu o să îmi mai văd familia niciodată”, a declarat Nadia Comăneci, printre lacrimi.

În cadrul interviului, fosta mare gimnastă a vorbit și despre nașterea fiului său, Dylan. ”Dylan a decis să vină pe lume cu trei săptămâni mai devreme, așa că a fost nevoie de cezariană. Toată lumea știa cine sunt, așa că doctorii mi-au dat nota zece. În momentul în care am născut, nu puteam decât să plâng”, a declarat Nadia Comăneci.

Jurnaliștii britanici scriu că Nadia Comăneci nu are niciun motiv să plângă, deși acesta este laitmovitul interviului. ”Nadia Comăneci nu trebuie să plângă, pentru că a oferit lumii unul dintre momentele memorabile din sport”, scrie Daily Mail, referindu-se la prima notă de 10 din istoria Jocurilor Olimpice.