Naționala feminină de handbal a României s-a calificat la CE 2012, dar nu știe unde va juca

Publicat: 05 06. 2012, 08:07
Actualizat: 17 02. 2016, 05:31

Forul olandez de profil a informat EHF, luni, că renunță la organizarea turneului final al Campionatului European feminin, la care este calificată și naționala României.

Federația Europeană de Handbal a făcut anunțul luni seara, după ce a primit scrisoarea oficială din partea organizatorilor olandezi. EHF nu a oferit nicio informație în privința motivelor, care au dus la decizia olandezilor, anunțând doar că organizarea turneului final va fi atribuită unei alte națiuni. „EHF poartă negocieri pozitive cu un număr de federații membre, pentru organizare. Ca urmare a retragerii Olandei și tragerea la sorți a grupelor, programată în 6 iunie, la Rotterdam, a fost anulată, evenimentul urmând a fi reprogramat de EHF”, se arată în comunicatul forului continental.

Naționala de handbal feminin a României și-a asigurat calificarea la turneul final de pe prima poziție a grupei a 2-a preliminare.

Cele 14 echipe calificate din preliminarii sunt: Germania și Ungaria (grupa 1), România și Serbia (2), Muntenegru și Rusia (3), Franța și Macedonia (4), Suedia și Cehia (5), Croația și Danemarca (6), Ucraina și Spania (7). Acestora li se alătură Norvegia, calificată direct în calitate de deținătoare a trofeului, iar a 16-a participantă va fi echipa viitoarei țări gazdă a turneului final.