Neymar: Vreau să scriu istoria mea la FC Barcelona

Publicat: 06 06. 2013, 15:26
Actualizat: 25 06. 2013, 14:15

Atacantul brazilian al echipei FC Barcelona, Neymar, recent transferat de la FC Santos, a declarat, miercuri noapte, într-un interviu acordat site-ului oficial al grupării catalane, că vrea să scrie propria istorie la formația pregătită de Tito Vilanova și nu dorește să fie comparat cu Ronaldinho.

„Vreau să-mi las amprenta la Barcelona. Nu vreau să fiu comparat cu Ronaldinho, el este fără egal. A marcat istoria Barcelonei, pe cea a naționalei Braziliei și încă scrie istorie. Eu nu vreau decât să scriu istoria mea”, a spus Neymar, informează AFP.

Internaționalul brazilian și-a adus aminte de întâlnirea FC Santos – FC Barcelona, scor 0-4, de la Campionatul Mondial al cluburilor din 2011: „Ceea ce m-a impresionat cel mai mult atunci a fost simplitatea în joc a Barcelonei. Jucau frumos și în același timp ajungeau foarte repede în fața porții. Toată lumea a rămas fără cuvinte atunci, chiar și noi jucătorii de la Santos”.

Atacantul brazilian Neymar a semnat un contract pe cinci sezoane cu FC Barcelona și a fost prezentat, luni, pe stadionul Camp Nou, în fața a aproximativ 50.000 de fani.