Nu doar starurile de cinema primesc Oscaruri. Ce „titlu” a câștigat Simona Halep

Publicat: 05 03. 2018, 11:47

Liderul mondial a fost premiat pentru parcursul de până în finala turneului de la Antipozi. Simona a fost desemnată câștigătoare pentru „Drumul istovitor până în finală”, o trimitere la traseul foarte dificil pe care liderul mondial l-a avut până în ultimul act. Halep a ajuns până în ultimul act, pe care l-a pierdut la limită, accidentată la gleznă. Constănțeanca s-a accidentat încă din primul tur și a mers așa până în finala pierdută în fața danezei Caroline Wozniacki.

Daneza a fost la rândul ei nominalizată la „Oscar”, pentru primul Grand Slam al carierei, dar de această dată s-a recunoscut învinsă. Ucraineanca Marta Kostiuk (15 ani), pentru parcursul său până în turul 3, și Su-Wei Hsieh, din Taiwan, care a învins-o pe Garbine Muguruza, s-au aflat de asemenea pe lista nominalizărilor.

Elvețianul Roger Federer, care a câștigat al 20-lea titlu de Grand Slam, a luat „Oscarul” pentru cea mai bună performanță masculină și cel mai emoționant moment, cel în care a izbucnit în lacrimi, la finalul meciului din ultimul act cu Marin Cilic.