O femeie de 85 de ani, dată afară din casă pentru că a girat un împrumut al fiului său. Ce club de fotbal a sărit să o ajute pe bătrână

Publicat: 23 11. 2014, 23:51

Lacrimile lui Carmen Martinez, bulversată după ce a fost evacuată vineri din apartamentul în care trăia de 50 de ani, au provocat emoție în Spania și a dus la rara reacție a unui club de fotbal, într-o țară în care, de la începutul crizei în 2008, mii de persoane rămân fără locuințe deoarece nu-și pot plăti datoriile.

„Este foarte frumos, sunt adorabili, le mulțumesc mult. Viva Rayo! Sunt minunați”, a declarat Carmen Martinez.

„Nu doar eu, dar și staful tehnic, jucătorii, clubul, în măsura în care va fi posibil, o vom ajuta pe această doamnă să-și găsească un loc unde să trăiască demn și să nu se simtă singură. Având în vedere că este o doamnă din cartierul nostru, ne privește și pe noi, ca grupare”, a declarat Paco Jemez, antrenorul echipei Rayo Vallecano, clubul cu unul dintre cele mai mici bugete din prima ligă spaniolă.

După anunțul clubului, primarul Madridului, Ana Botella, și Ministerul spaniol al Economiei au anunțat că vor încerca să găsescă o soluție pentru femeia de 85 de ani care locuiește momentan la un nepot.

Carmen Martinez a fost evacuată din apartament, după ce a girat un împrumut al fiului său de la o altă persoană, împrumut care nu a mai putut fi rambursat.

Cazul lui Carmen Martinez a fost extrem de mediatizat într-o țară în care evacuările proprietarilor și locatarilor îndatorați a provocat indignare în ultimii ani. Doar în 2013, băncile au confiscat 49.694 de locuințe, adică mai mult cu 11,1% ca în 2012.