O nouă echipă din Liga I se pregătește de insolvență

Publicat: 07 01. 2013, 17:15
Actualizat: 26 06. 2013, 01:18

Președintele clubului Gloria Bistrița, Jean Pădureanu, a declarat, luni, că intrarea în insolvență este singura soluție pentru salvarea grupării ardelene și că el va rămâne doar președinte onorific, conducerea urmând să fie preluată de Alexandru Hatfaludi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Înclinăm să mergem către insolvență. Așa spun juriștii clubului și alții din afară că insolvența este singura soluție momentan. Rostul insolvenței este să ne asigure o protecție a Tribunalului în fața creditorilor. Am luat hotărârea de intrare în insolvență, dar o vom pune în aplicare în cel mult o săptămână. Dacă această soluție duce spre salvarea clubului nu poate decât să mă mulțumească. Dacă ne redresăm financiar, vom scăpa și de retrogradare”, a declarat Pădureanu pentru MEDIAFAX.

Întrebat cine va fi administrator special, Pădureanu a declarat că funcția îi va reveni actualului director general Alexandru Hatfaludi. „S-a mai întâmplat ceva în ultimele zile. De o săptămână, din cauza stării mele de sănătate, m-am cam dat puțin la o parte și a fost nominalizat el pentru funcția de președinte, iar eu voi rămâne președinte de onoare. Așteptăm Adunarea Generală să fie validat, să preia funcția de președinte, și tot el va fi numit și administrator special din partea clubului”, a explicat Pădureanu.

Președintele bistrițean, care suferă de diabet, are probleme cu spondiloza care îi dă dureri de musculatură, la încheieturi și de cap.

Jean Pădureanu a menționat că nu a fost fixată data Adunării Generale a clubului Gloria Bistrița.

În luna iulie a anului trecut, conducerea clubului a aprobat restrângerea activității lui Jean Pădureanu la nivelul atribuțiilor de președinte al Consiliului Director, el fiind până atunci și director general. Postul de director general a fost preluat atunci de Alexandru Hatfaludi, care a mai îndeplinit în cadrul clubului, de-a lungul timpului, funcțiile de director al Complexului Sportiv Gloria și de administrator al grupării bistrițene.

Gloria Bistrița va deveni a treia grupare din Liga I care deschide procedura de insolvență din cauza problemelor financiare, după FC Rapid și Universitatea Cluj.