Oliver Bierhoff pleacă de la naționala Germaniei, după dezastrul de la CM 2022! Cine vine în locul său ca manager!

Publicat: 06/12/2022, 10:14

Oliver Bierhoff renunţă la postul de manager al echipei naționale a Germaniei după eșecul de la Cupa Mondială 2022. Contractul era valabil până în 2024.

După ce nu a trecut de grupe la Cupa Mondială 2018 din Rusia, când era deţinătoarea titlului, Germania a fost eliminată în aceeaşi etapă la CM Qatar 2022.

Meciurile nemților la turneul final din acest an sunt: înfrângere cu Japonia (1-2), remiză cu Spania (1-1) şi victorie cu Costa Rica (4-2).

Oliver Bierhoff pleacă de la naționala Germaniei, după dezastrul de la CM 2022

În urma eșecului, preşedintele Federaţiei Germane de fotbal, Bernd Neuendorf, le-a cerut o analiză lui Oliver Bierhoff şi selecţionerului Hansi Flick, iar fostul internațional neamț e primul care părăsește staff-ul naționalei.

În vara lui 2024, Germania va găzdui Campionatul European și are ca obiectiv titlul. Oliver Bierhoff a făcut parte din staff-ul Germaniei din 2004, în diferite posturi, lucrând alături de Juergen Klinsmann (2004-2006), Joachim Loew (2006-2021) şi Hansi Flick (2021-2022).

„Oliver Bierhoff şi DFB s-au pus de acord astăzi (luni) pentru rezilierea contractul său, valabil până în 2024”, a explicat Federaţia într-un comunicat difuzat la mai puţin o săptămână după eliminarea Mannschaft în prima fază a CM 2022.

„După 18 ani în funcții de responsabilitate la Federația Germană de Fotbal, am demisionat din funcția mea de director general al echipelor naționale și al Academiei cu efect imediat. Am ajuns la un acord cu președintele Bernd Neuendorf. Pregătesc calea pentru stabilirea unor noi direcții. Unele decizii în care am crezut nu s-au dovedit a fi corecte. Nimeni nu regretă asta mai mult decât mine. Îmi asum responsabilitatea pentru asta”, a spus Bierhoff.

În locul lui Bierhoff ar putea veni Matthias Sammer. „El a demonstrat deja că poate stimula antrenorii la performanță maximă în cel mai scurt timp posibil. În 2012, FC Bayern era în ruină. Pierduse titlul, Cupa Germaniei și Liga Campionilor” scrie presa germană.

Foto: Facebook.com/DFBTeamEN

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase